NajRecept.sk Ryby a morské plody Losos v lístkovom ceste
Losos v lístkovom ceste
Recept Losos v lístkovom ceste
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
mnamkovo    ·   30.8.2013

Losos v lístkovom ceste

Mäso ryby získa vrstvou špenátu šťavnatosť aj švih, a vláčny kabátik z cesta obe plus výborne uchová.

Suroviny
2 ks každé o váhe 500 g bez kože
filé z lososa
dochutenie
soľ
dochutenie
korenie
500 g (mrazený alebo čerstvý)
špenát
2 ks 500 g
lístkové cesto
na poprášenie dosky
múka
1 ks (rozšľahané)
vajce
na posypanie
sezamové semienka

Bylinkové maslo:

100 g (zmäknuté)
maslo
1 PL (nasekané) estragón alebo petržlen
bylinky
1/2 KL
soľ
1 PL
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lososa osoľte a okoreňte.

  2. Suroviny na bylinkové maslo premiešajte v miske.

  3. Špenát asi 3 minúty podusíme na lyžici bylinkového masla a potom z neho vyžmýkajte čo najviac tekutiny. Osoľte, okoreňte a nechajte vychladnúť.

  4. Jeden balíček cesta rozvaľkajte na ľahko pomúčenej pracovnej ploche alebo na doske asi na silu mince. Nožom vyrežte obdĺžnik, ktorý bude približne o štyri centimetre väčší, než je ryba.

  5. Druhú časť cesta rozvaľkáme do trochu väčšieho štvorca (mal by byť na každej strane asi o 5 cm väčšia ako ryba).

  6. Menší plát cesta položte na plech potretý maslom a rozložte naň polovicu špenátu tak, aby tvarom a veľkosťou zodpovedal veľkosti lososa. Na špenát položte jedno filé a potrite ho bylinkovým maslom. Priklopte druhým kusom ryby a poukladajte zvyšok špenátu.Okraj spodného dielu cesta potrite rozšľahaným vajcom a všetko prekryte druhým (väčším) plátom cesta.

  7. Okraje spojte, zrolujte a pekne pritlačte a zarovnajte.

  8. Ozdobte vrypy (vytvoríte je vidličkou) a celý balík dajte asi na hodinu chladiť.

  9. Rúru predhrejeme na 200 °C, teplovzdušnú na 180 °C.

  10. Vychladený balíček lososa potrite vajcom, posypte sezamom a na povrchu vytvorte ostrým nožom šikmé zárezy.

  11. Vložte do rúry a pečte 35-40 minút, kým nebude cesto krásne zlaté.

  12. Balíček nechajte asi päť minút odpočívať a až potom ho nakrájajte na jednotlivé porcie.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár