Losos v lístkovom ceste

Recept Losos v lístkovom ceste

Pridal: mnamkovo, 30.8.2013

Kategorie: Ryby a morské plody

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mäso ryby získa vrstvou špenátu šťavnatosť aj švih, a vláčny kabátik z cesta obe plus výborne uchová.

FOTKA OD VÁS

Pridal: mnamkovo, 30.8.2013

Kategorie: Ryby a morské plody

SUROVINY

2 ks každé o váhe 500 g bez kožefilé z lososa
dochuteniesoľ
dochuteniekorenie
500 g (mrazený alebo čerstvý)špenát
2 ks 500 glístkové cesto
na poprášenie doskymúka
1 ks (rozšľahané)vajce
na posypaniesezamové semienka

Bylinkové maslo:

100 g (zmäknuté)maslo
1 PL (nasekané) estragón alebo petržlenbylinky
1/2 KLsoľ
1 PLcitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lososa osoľte a okoreňte.

  2. Suroviny na bylinkové maslo premiešajte v miske.

  3. Špenát asi 3 minúty podusíme na lyžici bylinkového masla a potom z neho vyžmýkajte čo najviac tekutiny. Osoľte, okoreňte a nechajte vychladnúť.

  4. Jeden balíček cesta rozvaľkajte na ľahko pomúčenej pracovnej ploche alebo na doske asi na silu mince. Nožom vyrežte obdĺžnik, ktorý bude približne o štyri centimetre väčší, než je ryba.

  5. Druhú časť cesta rozvaľkáme do trochu väčšieho štvorca (mal by byť na každej strane asi o 5 cm väčšia ako ryba).

  6. Menší plát cesta položte na plech potretý maslom a rozložte naň polovicu špenátu tak, aby tvarom a veľkosťou zodpovedal veľkosti lososa. Na špenát položte jedno filé a potrite ho bylinkovým maslom. Priklopte druhým kusom ryby a poukladajte zvyšok špenátu.Okraj spodného dielu cesta potrite rozšľahaným vajcom a všetko prekryte druhým (väčším) plátom cesta.

  7. Okraje spojte, zrolujte a pekne pritlačte a zarovnajte.

  8. Ozdobte vrypy (vytvoríte je vidličkou) a celý balík dajte asi na hodinu chladiť.

  9. Rúru predhrejeme na 200 °C, teplovzdušnú na 180 °C.

  10. Vychladený balíček lososa potrite vajcom, posypte sezamom a na povrchu vytvorte ostrým nožom šikmé zárezy.

  11. Vložte do rúry a pečte 35-40 minút, kým nebude cesto krásne zlaté.

  12. Balíček nechajte asi päť minút odpočívať a až potom ho nakrájajte na jednotlivé porcie.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť