Kurací kebab a pita chlieb

Pridal: S varechou v ruke, 29.8.2013
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Včera sme mali doma fast food :) bola malá oslava a tak som k domácemu hamburgeru pripravil aj kurací kebab v pita chlebe.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 29.8.2013
SUROVINY
Pita chlieb:
500 ghladká múka
5 gsušené droždie
1 PLolivový olej
2 KLcukor
2 KLsoľ
300 mlvlažná voda
Kebab:
kuracie stehná bez kosti a kože
2 PLolej
grilovacie čubrica korenie
Cesnakovo-jogurtový dresing:
1 PLnátierkové maslo
1 PLsmotana
1 PLjogurt
3 strúčikycesnak
- Z vody, lyžice múky, droždia a cukru som pripravil kvások. Potom ako začal robiť bublinky, som ho pridal k preosiatej múke, dolial som zbytok vody, soľ, olej a robot si začal plniť svoje povinnosti.
- Asi o desať minút bolo cesto hladké a pekne vymiesené, tak som ho zakryl čistou utierkou a nechal v teple kysnúť.
- Cesto mi medzitým pekne narástlo, tak som ho dal na pomúčenú dosku a rozdelil na 9 rovnakých bochníčkov, ktoré som vyváľkal na tenké a krivé placky :)
- Rúru som vyhrial aj s pizza kameňom na maximum a keď placky mierne podkysli (cca 14 min.), upiekol som ich na kameni počas cca 5-7 minút, až pokiaľ sa nenafúkli a trošičku nezhnedli, ale treba dávať pozor, aby sa nezosušili.
- Pita chlieb si každý rozkrojí sám, natrie si ho dresingom, ja som mal cesnakovo- jogurtový a potom si vloží mäsko, čerstvú zeleninu (biela a červená cibuľa, paradajka, kapustový šalát...) opäť mäso a opäť omáčka :-)
- Cesnakovo-jogurtový dresing: Všetky suroviny na dresing spolu zmiešame spolu s pretlačeným cesnakom.
- Dobrú chuť :)
KOMENTÁRE K RECEPTU