Kurací kebab a pita chlieb

Kurací kebab a pita chlieb

By 29. augusta 2013

Včera sme mali doma fast food 🙂 bola malá oslava a tak som k domácemu hamburgeru pripravil aj kurací kebab v pita chlebe.

Ingredients

Instructions

  1. Z vody, lyžice múky, droždia a cukru som pripravil kvások. Potom ako začal robiť bublinky, som ho pridal k preosiatej múke, dolial som zbytok vody, soľ, olej a robot si začal plniť svoje povinnosti.
  2. Asi o desať minút bolo cesto hladké a pekne vymiesené, tak som ho zakryl čistou utierkou a nechal v teple kysnúť.
  3. Kuracie stehná bez kože a kosti som poukladal na plech, ochutil som ich cesnakovou grill čubricou, ktorú som si doniesol z Bulharska a nechal asi hodinku v rúre piecť pri teplote 180°C  a potom som ich nakrájal na kebabovske gyrosové kúsky.

    Kurací kebab a pita chlieb

  4. Cesto mi medzitým pekne narástlo, tak som ho dal na pomúčenú dosku a rozdelil na 9 rovnakých bochníčkov, ktoré som vyváľkal na tenké a krivé placky 🙂
  5. Rúru som vyhrial aj s pizza kameňom na maximum  a keď placky mierne podkysli (cca 14 min.), upiekol som ich na kameni počas cca 5-7 minút, až pokiaľ sa nenafúkli a trošičku nezhnedli, ale treba dávať pozor, aby sa nezosušili.
  6. Po upečení som ich nechal odpočívať pod utierkou.

    Kurací kebab a pita chlieb

  7. Pita chlieb si každý rozkrojí sám, natrie si ho dresingom, ja som mal cesnakovo- jogurtový a potom si vloží mäsko, čerstvú zeleninu (biela a červená cibuľa, paradajka, kapustový šalát...) opäť mäso a opäť omáčka 🙂
  8. Cesnakovo-jogurtový dresing:
    Všetky suroviny na dresing spolu zmiešame spolu s pretlačeným cesnakom.
  9. Dobrú chuť 🙂
Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

2 odpovedí na Kurací kebab a pita chlieb

  1. Gabi

    tento recept ma zaujal, ale keď nemám to bulharské korenie ani pizza kameň, čím to môžem nahradiť? ďakujem:-)

    • najrecept

      Dobrý deň, kto nemá pizza kameň, môže použiť alternatívu – liatinovú platňu, prípadne plech na pečenie otočený opačne hore dnom. Myslím, že kľudne môžete nahradiť bulharské korenie aj klasickým pizza korením alebo podľa vašej chuti nakombinovať 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *