Krémová hrášková polievka s chrumkavým Prosciuttom

Recept Krémová hrášková polievka s chrumkavým Prosciuttom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto je najrýchlejšia, najjednoduchšia a najlepšia polievka akú som kedy urobila. Je to polievka, ktorú si vychutnáte od prvej až do poslednej lyžičky, pretože lahodný hrášok absolútne dopĺňa slané ale úplne úžasné chrumkavé prosciutto. Toto je recept, ktorý vás určite nesklame. Vyskúšajte a posúďte sami. Namiesto prosciutta môžete použiť obyčajné chlebové krutóny (môjmu priateľovi viac šmakovala táto verzia).

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 väčšie ksšalotka
3 strúčiky (nakrájané)cesnak
4 pohárekurací vývar
1 kg (môže byť aj mrazený)hrášok
6 ksprosciutto
2 PL (30 ml)olivový olej
1 ČLčierne korenie
2 PLsoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hrnci si zohrejeme  olivový oleja a pridáme šalotku.
  2. Osmažíme 3-5 min do zlata a pridáme cesnak.
  3. Smažíme ďalšiu minútu.
  4. Napokon pridáme kurací vývar, hrášok, soľ a čierne korenie.
  5. Privedieme k varu, znížime plameň a varíme 5 min.
  6. Nakoniec pomocou ponorného mixéra mixujeme. Podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie.
  7. Rúru predhrejeme na teplotu 220 °C. Prosciutto poukladáme na plech vylozený papierom na pečenie a dáme piecť na 5-8 minút do chrumkava.
Ja osobne (pred samotnou konzumáciou) som si ešte pokvapkala troškou olivového oleja, ponorila plátok prosciutta a pustila sa do mňamkovania. Dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť