Fotorecept | Garlic Naan - indický cesnakový chlieb

Pridal: adkas-tastyfood, 1.8.2013
Kategorie: Pečivo
Nahraj fotku a pochváľ sa
Na Guernsey sme jedli tento indický chlieb. Veľmi mi chutil, preto som si ho chcela pripraviť aj doma. S receptom som spokojná, ale konštatujem, že môj chlebík nebol tak dobrý, ako ten , čo sme jedli na Guernsey v indickej reštaurácii. Aj vzhľadovo vyzeral trochu inak. Bol viac biely a škvŕn bolo akosi pomenej. Možno ho piekli v nejakej špeciálnej peci a mali inú múku:) Toto cesto je však jemnejšie a pridaním cesnaku a koriandru získalo jedinečnú a senzačnú chuť. Chlebík je dobré trhať na kúsky a máčať v v smotane ochutenej cesnakom a citrónovou šťavou. Chlebík by bol mohol mať výraznejšiu chuť, ak by použijete namiesto sušeného, čerstvý koriander. Pri príprave som nemala doma čerstvý a tak pri mojej veľkej túžbe pripraviť tento chlebík som si musela vystačiť so sušeným.
Pridal: adkas-tastyfood, 1.8.2013
Kategorie: Pečivo
SUROVINY
- Do misy dáme preosiatú múku, sušené droždie, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a premiešame.
- Zalejeme vlažným mliekom.
- Spracovane cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste cca 2 hodiny podkysnúť. Moje až tak veľmi nezväčšilo objem. Z uvedeného množstva mi vyšli 4 väčšie kusy chleba.
- Po upečení potrieme rozpusteným maslom.
- Do masla môžete pridať prelisovaný cesnak. Ja som nedala lebo som robila k tomu smotanový dip a ten som ochutila cesnakom, citrónovou šťavou, štipkou soli a bieleho mletého korenia.