Fotorecept | Garlic Naan - indický cesnakový chlieb

Fotorecept | Garlic Naan - indický cesnakový chlieb

Pridal: adkas-tastyfood, 1.8.2013

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na Guernsey sme jedli tento indický chlieb. Veľmi mi chutil, preto som si ho chcela pripraviť aj doma. S receptom som spokojná, ale konštatujem, že môj chlebík nebol tak dobrý, ako ten , čo sme jedli na Guernsey v indickej reštaurácii. Aj vzhľadovo vyzeral trochu inak. Bol viac biely a škvŕn bolo akosi pomenej. Možno ho piekli v nejakej špeciálnej peci a mali inú múku:) Toto cesto je však jemnejšie a pridaním cesnaku a koriandru získalo jedinečnú a senzačnú chuť. Chlebík je dobré trhať na kúsky a máčať v v smotane ochutenej cesnakom a citrónovou šťavou. Chlebík by bol mohol mať výraznejšiu chuť, ak by použijete namiesto sušeného, čerstvý koriander. Pri príprave som nemala doma čerstvý a tak pri mojej veľkej túžbe pripraviť tento chlebík som si musela vystačiť so sušeným.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 1.8.2013

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

300 gpolohrubá múka
150 mlvlažné mlieko
1 KLsušené droždie
1 KLsóda bikarbóna
1 KLprášok do pečiva
(creme fraiche) 3 PLkyslá smotana
1 KLcitrónová šťava
3 - 4 strúčikycesnak
1 KLsoľ
(nasekaný) 3 KLkoriader
rozpustený hrubší plátok masla na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misy dáme preosiatú múku, sušené droždie, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a premiešame.
  2. Zalejeme vlažným mliekom.
  3. Mierne premiesime a pridáme smotanu, citrónovú šťavu. Spracujeme cesto.
  4. Zapracujeme prelisovaný cesnak a koriander. Cesto ma byt pekné , pružné. Miesime asi 6 minút.
  5. Spracovane cesto  prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste cca 2 hodiny podkysnúť. Moje až tak veľmi nezväčšilo objem. Z uvedeného množstva mi vyšli 4 väčšie kusy chleba.
  6. Nakysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na hrúbku asi 2- 3 mm.
  7. Panvicu potrieme olejom (maslaničkou) a na stredne silnom ohni opečieme chlebík z oboch strán. Jedna strana cca 2min. Panvicu som mastila iba pred pečením prvej strany, druhú stranu som už nemastila.
  8. Po upečení potrieme rozpusteným maslom.
  9. Do masla môžete pridať prelisovaný cesnak. Ja som nedala lebo som robila k tomu smotanový dip a ten som ochutila cesnakom, citrónovou šťavou, štipkou soli a bieleho mletého korenia.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť