Domáci chlieb bez miesenia

Recept Domáci chlieb bez miesenia

Pridal: S varechou v ruke, 1.8.2013

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Domáci chlieb pečiem rád. Chutí ako žiadny iný, krásne vonia a viem z čoho je upečený. Je bez miesenia, takže ho zvládne každý a je naozaj výborný. Však posúďte sami

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 1.8.2013

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

2,5 hrnčeka (odmerka 3 dcl hrnček)chlebová múka
0,5 hrnčeka ražná múka
1+1/4 hrnček vlažná voda
1 PLocot
1+1/4 KLsoľ
(sušené) 1/4 KLdroždie
2 PLmix semienok
(mletá) 1/2 KLrasa

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
    1. Večer do misky dajte všetky sypké ingrediencie, premiešajte ich a zalejte vodou. Potom spolu zmiešajte len tak, aby sa všetky suroviny spolijili - nemieste. Cesto má byť hustejšie.
    2. Zakryte fóliou a nechajte cca 12 - 18 hodín odpočívať. Tieto kroky trvali cca 6 minút.
    3. Takto vyzeralo cesto asi po 14 hodinách kysnutia.
    4. Pracovnú dosku dobre pomúčte a dajte na ňu cesto. Párkrát ho preložte (asi 7 x) a vytvarujte som bochníček, ktorý dajte do košíka vyloženého papierom na pečenie a nechajte ho odpočívať ešte asi dve hodinky. (trvalo to 6 min. a 37 sek. :) )
    5. Do rúry vložte oválny hrniec Emile Henry aj s pokrievkou (môžete použiť aj liatinový, alebo iný, ktorý viete zakryť a dať nahriať do rúry) a zapnite ju na 230°C.
    6. Cesto si odpočinulo a pekne narástlo, rúra s hrncom sa už vyhriala a tak chlieb preložte do nahriatého hrnca, zakryte pokrievkou a dajte na 30 minút do rúry... (trvalo to 3min. aj s odfotením)
    7. Po pol hodinke odkryte a nechajte ešte 15 minút skôrkovatieť.
    8. Potom ho vyberte na mriežku, potrite slanou studenou vodou a nechajte vychladnúť... (2 min.)
    9. Nezabudnite krájať až keď vychladne.
  Dobrú chuť :) Partnerský príspevok: http://www.svarechou.sk/2012/11/domaci-chlieb-bez-miesenia.html
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť