Müsli tyčinky
Poznáte to: potrebujete načerpať čo najviac energie, a domáca kuchyňa je v nedohľadne.Na cestách, pri športe alebo v škole oceníte müsli tyčinky podľa tohto receptu. Sú šťavnaté, plné cereálií, ovocia a orieškov - proste najlepšie. A zvládnete ich raz-dva!
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
175 gmaslo
140 gmed
(Demerara alebo iného trstinového) 250 g cukor
350 govsené vločky
(mletá ) 1 KLškorica
(sekané) 85 g orechy
85 ghrozienka
(zmes) 85 gsušené ovocie
85 g sušené marhule
85 g tekvicové semienka
50 gmandle
50 g sezamové semienka
- Rúru predhrejte na 170 ° C.
- Štvorcovú formu s priemerom 23 cm, hlbokú aspoň päť centimetrov, vyložte papierom na pečenie.
- V nerezovom hrnci so zosilneným dnom rozpustite na miernom plameni maslo s medom; odporúčam občas premiešať - maslo nesmie začať bublať. Po troškách prisypávajte cukor.
- Na miernom ohni prevárajte základ asi päť minút; stále miešajte (cukor aj med karamelizujú a majú sklony prichytávať sa ku dnu - dezert by potom mohol mať horkastú chuť), kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom na minútu alebo dve zvýšte oheň, aby vznikla hladká karamelová hmota.
- Všetko zmiešajte
- Do zkaramelizovaného základu teraz starostlivo vmiešajte všetky suché prísady tak, aby sa naozaj dobre spojili so základom.
- Marhule vopred nakrájajte na menšie kúsky, orechy aj mandle nahrubo nasekajte (zmes sušeného ovocia si pripravte podľa vlastnej chuti - domácu alebo exotickú).
- Zmes preložte do pripravenej zapekacej formy a starostlivo utlačte nahriatou, suchou lyžicou. Pečte asi štvrť hodiny, až hmota začne na okrajoch trochu hnednúť. Nechajte ju trochu vychladnúť, vyklopte z formy a odstráňte papier. Úplne vychladnuté potom rozkrájajte na deväť kociek.
- Pre lepšie krájanie nechajte upečené müsli vychladnúť a potom ich dajte na hodinu do mrazničky - ľahko ho potom nakrájate.
KOMENTÁRE K RECEPTU