Müsli tyčinky

Recept Müsli tyčinky

Pridal: mnamkovo, 27.7.2013

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Poznáte to: potrebujete načerpať čo najviac energie, a domáca kuchyňa je v nedohľadne.Na cestách, pri športe alebo v škole oceníte müsli tyčinky podľa tohto receptu. Sú šťavnaté, plné cereálií, ovocia a orieškov - proste najlepšie. A zvládnete ich raz-dva!

FOTKA OD VÁS

Pridal: mnamkovo, 27.7.2013

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

175 gmaslo
140 gmed
(Demerara alebo iného trstinového) 250 g cukor
350 govsené vločky
(mletá ) 1 KLškorica
(sekané) 85 g orechy
85 ghrozienka
(zmes) 85 gsušené ovocie
85 g sušené marhule
85 g tekvicové semienka
50 gmandle
50 g sezamové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejte na 170 ° C.
  2. Štvorcovú formu s priemerom 23 cm, hlbokú aspoň päť centimetrov, vyložte papierom na pečenie.
  3. V nerezovom hrnci so zosilneným dnom rozpustite na miernom plameni maslo s medom; odporúčam občas premiešať - maslo nesmie začať bublať. Po troškách prisypávajte cukor.
  4. Na miernom ohni prevárajte základ asi päť minút; stále miešajte (cukor aj med karamelizujú a majú sklony prichytávať sa ku dnu - dezert by potom mohol mať horkastú chuť), kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom na minútu alebo dve zvýšte oheň, aby vznikla hladká karamelová hmota.
  5. Všetko zmiešajte
  6. Do zkaramelizovaného základu teraz starostlivo vmiešajte všetky suché prísady tak, aby sa naozaj dobre spojili so základom.
  7. Marhule vopred nakrájajte na menšie kúsky, orechy aj mandle nahrubo nasekajte (zmes sušeného ovocia si pripravte podľa vlastnej chuti - domácu alebo exotickú).
  8. Zmes preložte do pripravenej zapekacej formy a starostlivo utlačte nahriatou, suchou lyžicou. Pečte asi štvrť hodiny, až hmota začne na okrajoch trochu hnednúť. Nechajte ju trochu vychladnúť, vyklopte z formy a odstráňte papier. Úplne vychladnuté potom rozkrájajte na deväť kociek.
  9. Pre lepšie krájanie nechajte upečené müsli vychladnúť a potom ich dajte na hodinu do mrazničky - ľahko ho potom nakrájate.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť