Kyslá jahňacia polievka

Recept Kyslá jahňacia polievka

Pridal: najrecept, 1.7.2013

Kategorie: Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

500 gjahňacie mäso
200 mlkyslá smotana
2 ksžĺtok
50 gryža
50 gkapusta
100 gmrkva
1 kszeler
1 kspetržlen
1 kskaleráb
1 kscibuľa
3 strúčikycesnak
1 kscitrón
1 ksbobkový list
1 viazaničkapetržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Mäso nakrájame na kocky, zalejeme vodou a dáme variť. Keď voda zovrie, opatrne pozbierame penu. 2. Zeler, kaleráb, mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na tenké plátky. Vložíme do polievky  spolu s bobkovým listom, rozkrojenou cibuľou, cesnakom. Osolíme a okoreníme. 3. Kapustu nakrájame na tenké rezance a osobitne uvaríme v osolenej vode. Ryžu uvaríme osobitne v osolenej vode. 4. Keď je mäso mäkké, polievku precedíme. Žĺtky, kyslú smotanu a citrónovú šťavu rozšľaháme a za stáleho miešania vlejeme do polievky. 5. Mäso, zeleninu a ryžu vložíme do taniera, zalejeme polievkou a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť