Vyprážané kuracie prsty
Už vám nechutia mrazené polotovary z obchodu? Tak vyskúšajte tieto chutné domáce kuracie prsty, ktoré si vaša rodinka určite zamiluje!
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
400 gkuracie prsia
2 kscibuľa
2 strúčikycesnak
soľ
mleté čierne korenie
1 PLčerstvá bazalka
1/2 kscitrónová kôra
1/2 kscitrónová šťava
100 g hladká múka
strúhanka
olej
1.
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a pomelieme v mlynčeku na mäso. Cibuľu očistíme a nakrájame najemno.
2.
Mäso zmiešame spolu s cibuľou a prelisovaným cesnakom. Pridáme strúhanku, múku a korenie podľa chuti. Podľa potreby pridáme múku a strúhanku aby nám vznikla tvarovateľná hmota. Ak je príliš riedka, prisypeme múku.
3.
Z hmoty odoberieme malú časť, z ktorej vytvarujeme šúľok podľa svojej predstavy a obalíme ho v múke.
4.
Vložíme do rozpáleného oleja a opečieme z každej strany. Položíme na servítku alebo papierovú utierku aby sa odstal prebytočný tuk.
5.
Podávame so zeleninou, ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU