Bravčový bôčik zapečený so zemiakmi

Pridal: najrecept, 16.6.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 16.6.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
300 gbravčový bôčik
4 ksvajce
120 mlmlieko
2 kgzemiaky
2 kscibuľa
40 gkonzervovaný hrášok
3 PLolej
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
1.
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a necháme vychladnúť.
2.
Nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nesekanú petržlenovú vňať, hrášok a zľahka premiešame.
3.
Bravčové mäso nakrájame na kocky a udusíme na cibuli.
4.
Do vymasteného pekáča striedavo vrstvíme zemiaky a mäso. Zapečieme v rúre a keď začnú zemiaky chytať zlatú farbu polejeme vajcami rozšľahanými s mliekom a pečieme ďalej dozlata.
5.
Podávame s uhorkou alebo inou nakladanou zeleninou.
KOMENTÁRE K RECEPTU