Bravčový bôčik zapečený so zemiakmi

Recept Bravčový bôčik zapečený so zemiakmi

Pridal: najrecept, 16.6.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

300 gbravčový bôčik
4 ksvajce
120 mlmlieko
2 kgzemiaky
2 kscibuľa
40 gkonzervovaný hrášok
3 PLolej
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a necháme vychladnúť. 2. Nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nesekanú petržlenovú vňať, hrášok a zľahka premiešame. 3. Bravčové mäso nakrájame na kocky a udusíme na cibuli. 4. Do vymasteného pekáča striedavo vrstvíme zemiaky a mäso. Zapečieme v rúre a keď začnú zemiaky chytať zlatú farbu polejeme vajcami rozšľahanými s mliekom a pečieme ďalej dozlata. 5. Podávame s uhorkou alebo inou nakladanou zeleninou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť