NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčový bôčik zapečený so zemiakmi
Bravčový bôčik zapečený so zemiakmi
Recept Bravčový bôčik zapečený so zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   16.6.2013

Bravčový bôčik zapečený so zemiakmi

Suroviny
300 g
bravčový bôčik
4 ks
vajce
120 ml
mlieko
2 kg
zemiaky
2 ks
cibuľa
40 g
konzervovaný hrášok
3 PL
olej
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
1. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a necháme vychladnúť. 2. Nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nesekanú petržlenovú vňať, hrášok a zľahka premiešame. 3. Bravčové mäso nakrájame na kocky a udusíme na cibuli. 4. Do vymasteného pekáča striedavo vrstvíme zemiaky a mäso. Zapečieme v rúre a keď začnú zemiaky chytať zlatú farbu polejeme vajcami rozšľahanými s mliekom a pečieme ďalej dozlata. 5. Podávame s uhorkou alebo inou nakladanou zeleninou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár