NajRecept.sk Bezvaječné vanilkové sušienky
Bezvaječné vanilkové sušienky
Recept Bezvaječné vanilkové sušienky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   10.6.2013

Bezvaječné vanilkové sušienky

Vynikajúce na jazyku sa rozpúšťajúce sušienky, ktoré keď nahradíte pohánkovú múku za bezlepkovú múku sú vhodné pre ľudí citlivých na lepok.

Suroviny
60 g
maslo
4 PL
med
125 g
pohánková múka
1 KL
vanilková aróma
1/2 balenia
prášok do pečiva
Postup receptu
Vytlačiť
1. Maslo a med spolu roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť a vmiešame zvyšné suroviny. 2. Vypracujeme cesto, ktoré bude riedke. Aby stuhlo uložíme ho na pár hodín do chladničky. Kľudne i na celú noc. 3. Cesto vyberieme z chladničky a odtrhávame malé kúsky, z ktorých vypracujeme guličky. Na plech vyložený papierom na pečenie položíme guličku a dlaňou stlačíme na placku. Takto postupujeme pri každej. 4. Dáme piecť do vopred vyhriatej trúby na teplotu 180°C počas 10 – 15 minút. 5. Po upečení môžeme sušienky nechať suché, omočiť ich v čokoláde alebo zlepiť džemom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár