Bezvaječné vanilkové sušienky

Recept Bezvaječné vanilkové sušienky

Pridal: najrecept, 10.6.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce na jazyku sa rozpúšťajúce sušienky, ktoré keď nahradíte pohánkovú múku za bezlepkovú múku sú vhodné pre ľudí citlivých na lepok.

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 10.6.2013

Kategorie:

SUROVINY

60 gmaslo
4 PLmed
125 gpohánková múka
1 KLvanilková aróma
1/2 baleniaprášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Maslo a med spolu roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť a vmiešame zvyšné suroviny. 2. Vypracujeme cesto, ktoré bude riedke. Aby stuhlo uložíme ho na pár hodín do chladničky. Kľudne i na celú noc. 3. Cesto vyberieme z chladničky a odtrhávame malé kúsky, z ktorých vypracujeme guličky. Na plech vyložený papierom na pečenie položíme guličku a dlaňou stlačíme na placku. Takto postupujeme pri každej. 4. Dáme piecť do vopred vyhriatej trúby na teplotu 180°C počas 10 – 15 minút. 5. Po upečení môžeme sušienky nechať suché, omočiť ich v čokoláde alebo zlepiť džemom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť