Ako na mäso a hydinu?

Recept Ako na mäso a hydinu?

Pridal: najrecept, 23.6.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čítajte naše rady a mäso vám už viac v chladničke neoschne a ani sa počas letných dní nepokazí.

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 23.6.2013

Kategorie:

  1. Mäso už nikdy neoschne, keď ho pred uložením do chladničky potriete olejom a zabalíte do mastného papiera.
  2. Aby Vám zvyšok nespracovaného mäsa nevyschol, zalejte ho šťavou z pečeného mäsa a varené mäso zalejete hovädzou polievkou.
  3. Mäso vopred nikdy nesoľte a nenechávajte posolené ležať na doske. Takto vlhne a vyteká z neho šťava.
  4. Počas teplých letných dní je rýchlo cítiť i čerstvé mäso, preto ho pred úpravou umyte v octovej vode a zapečte alebo uvarte. Prvý vývar môžete vyliať.
  5. Pred krájaním mäsa na kocky a rezne mäso najskôr umyte.
  6. Nepríjemný pach baranieho mäsa odstránite, keď na jeho úpravu použijete cesnak a údenú slaninu.
  7. Mäso v páci síce zreje rýchlejšie, ale zároveň sa z neho vylúhuje časť živných látok. Preto pri úprave mäsa spotrebujte i nálev.
  8. Vodnú hydinu - mladé husi a kačice poznáme podľa svetložltého zobáka, ktorý musí byť mäkký a plávacie blany sa musia dať ľahko natrhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť