Čokoládové muffiny
Ingredients
- Suché suroviny:
- hladká múka - 100 g
- polohrubá múka - 100 g
- práškový cukor - 150 g
- vanilkový cukor - 1 balíček
- prášok do pečiva - 1 balíček
- kakao - 1 PL
- čokoláda - 3 pásiky
- Mokré suroviny:
- mlieko - 75 ml
- olej - 75 ml
- vajce - 1 ks
- Zdobenie:
- čokoláda - tmavá 70 %
- ovsené vločky
Instructions
- Suché suroviny zmiešame spolu v jednej mise.
- V druhej mise si spolu rozmiešame mokré suroviny a pridáme suché. Pomocou habarky spolu rozmiešame na hladké cesto. Nemalo by byť ani veľmi riedke či husté. Korigujeme si to pomocou múky a mlieka.
- Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami, pretože ak dáme piecť muffinky iba v košíčkoch roztečú sa nám a budeme z nich mať len placky 🙂 Môžete použiť aj silikónové formy na muffiny.
- Cesto vlievame rovnomerne do košíčkov (tak do 1/2, pretože cesto nakysne), posypeme nasekanou čokoládou a ovsenými vločkami.
- Dáme piecť na 15 - 20 minút pri teplote 180 °C. Pri čokoládových muffinoch je ťažšie na pohľad zistiť na pohľad či sú už upečené, preto radšej po cca 15-tich minútach do nich vyskúšajte špáradlom pichnúť. Trúbu však neotvárajte skôr ako po tomto čase, pretože vám môžu muffinky ,,spľasnúť".
- Vyberieme z plechu a môžeme si pochutnávať.
Pridaj komentár