Ako správne soliť jedlá?

Pridal: najrecept, 13.5.2013
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 13.5.2013
Kategorie:
Ako správne soliť jedlá?
Skúsenejšie a zručnejšie gazdinky solia jedlá od oka. Ako však jedlo správne osoliť aby bolo chutné? Malá pomôcka pre žienky, ktoré to so soľou občas neodhadnú:- na 1 liter polievky dávkujeme 1 1/2 kávovej lyžičky soli,
- do cesta na pečivo, múčniky a knedle dávkujeme na 1 kilogram múky 1 polievkovú lyžicu,
- na 1 kilogram zemiakov 1 polievková lyžica,
- na pečené a dusené mäso pridáme 1 zarovnanú kávovú lyžičku na 1/2 mäsa.
- mäsovú polievku osolíme keď začne vrieť,
- hus je najvhodnejšie osoliť deň (večer) pred pečením zvnútra i zvonku,
- ryby osolíme pred pečením,
- pečeň a obličky osolíme zásadne až keď ich odtiahneme zo sporáka, pretože inak stvrdnú,
- zemiaky a zeleninu solíme až pred dovarením, aby sa z nich nevylúhovali minerálne látky,
- múku rozmiešame so soľou pred pridaním kvásku,
- cesto na knedle osolíme tak, že múku zmiešame so soľou a posolíme aj vodu, v ktorej ich varíme,
- kašu osolíme vtedy, keď začne mlieko vrieť,
- omáčky solíme až pred dokončení.
KOMENTÁRE K RECEPTU