Vanilkové muffiny s čučoriedkovou plnkou
Vynikajúce a rýchle muffiny, ktorými potešíte nielen svojích najbližších ale i neohlásenú návštevu :) Práškového cukru do plnky nemusíte dávať veľa, aby ste ju nemali veľmi presladenú. Ak máte po ruke aj iné ovocie, kľudne môžete použiť na plnku i to. Tak získate rôzne chute a farby :-)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Suché suroviny:
170 ghladká múka
170 gpolohrubá múka
200 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
prášok do pečiva
Mokré suroviny:
2 ksvajce
100 mlmlieko
100 mlolej
Čučoriedková plnka:
220 gmaslo
200 gpráškový cukor
80 mlmlieko
1/2 balíčkavanilkový cukor
(čerstvé, mrazené) 4 PLčučoriedky
- Osobitne zmiešame suché a mokré suroviny.
- Oba druhy surovín spojíme spolu a vymiesime hladké cesto. Ak je príliš tekuté pridáme múku; ak príliš tuhé pridáme trochu mlieka a oleja.
- Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky, vyhneme sa tak masteniu a múčeniu formy a to nám ušetrí čas hlavne aj pri umývaní :-)
- Polievkovou lyžicou naberáme cesto a vlievame do každého košíčka. Ja dávam 1 PL a muffiny sa mi vždy pekne nafúknu, takže nie sú ani spľasnuté ani veľmi nafúknuté.
- Dáme piecť do predhriatej rúry na teplotu 180 °C na 15 - 20 minút - ak si nieste istá či sú hotové vyskúšajte špajchlou či sa cesto ešte lepí.
- Počas pečenia si pripravíme ČUČORIEDKOVÚ PLNKU: Do misy vsypeme práškový cukor, vanilkový cukor, zmäknuté na kúsky nakrájané maslo a čučoriedky. Všetko spolu šľaháme mixérom do peny. Dáme stuhúť do chladničky.
- Upečené muffiny necháme vychladnúť. Odrežeme špičku a vydlabeme trochu zvnútra.
- Pomocou kávovej lyžičky naplníme každý muffin plnkou a dáme do chladu aby nám plnka stuhla alebo hneď podávame.
KOMENTÁRE K RECEPTU