Talianske zemiakovo-syrové guličky

Recept Talianske zemiakovo-syrové guličky

Pridal: Katka, 16.4.2013

Kategorie: Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Guličky môžeme podávať ako vložka do polievok alebo samostatne ako prílohu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 16.4.2013

Kategorie: Prílohy

SUROVINY

250 guvarené zemiaky
20 gmaslo
30 gpostrúhaný tvrdý syr
2 ksžĺtok
olej
štipkasoľ
štipkamuškátový oriešok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo vyšľaháme spolu so žĺtkami a syrom. Ochutíme soľou a muškátovým orieškom.
  2. Pridáme pretlačené zemiaky a vypracujeme cesto.
  3. Vyvaľkáme na pomúčenej doske a tvarujeme tenké valčeky, ktoré nakrájame na kúsky (veľké ako orech).
  4. Guličky opečieme zo všetkých strán na oleji a opečené necháme osušiť na papierovej utierke.
  5. Podávame zaliate horúcou polievkou alebo ako prílohu k mäsu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť