Talianske zemiakovo-syrové guličky
Guličky môžeme podávať ako vložka do polievok alebo samostatne ako prílohu.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
250 guvarené zemiaky
20 gmaslo
30 gpostrúhaný tvrdý syr
2 ksžĺtok
olej
štipkasoľ
štipkamuškátový oriešok
- Maslo vyšľaháme spolu so žĺtkami a syrom. Ochutíme soľou a muškátovým orieškom.
- Pridáme pretlačené zemiaky a vypracujeme cesto.
- Vyvaľkáme na pomúčenej doske a tvarujeme tenké valčeky, ktoré nakrájame na kúsky (veľké ako orech).
- Guličky opečieme zo všetkých strán na oleji a opečené necháme osušiť na papierovej utierke.
- Podávame zaliate horúcou polievkou alebo ako prílohu k mäsu.
KOMENTÁRE K RECEPTU