Jablkovo-pudingová štrúdľa
Máte dosť klasickej štrúdle? Prekvapte svojich blízkych touto pudingovo-jablkovou štrúdľou. Ak práve nemáte chuť na jablká, jednoducho ich zameňte za iné ovocie. Cesto môžete tiež potrieť tenkou vrstvou džemu, dodáte jej tak ešte lahodnejšiu chuť.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
1 balenielístkové cesto
1 balenieZlatý klas
500 mlmlieko
150 gkryštálový cukor
700 g jablká
100 gmaslo
1 baleniedetské piškóty
(mletá) 2 KL škorica
1 balenievanilínový cukor
- Lístkové cesto necháme rozraziť a rozdelíme ho na dve polovice. Každú polovicu rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske.
- Pripravíme si hustý puding zo Zlatého klasu podľa návodu.
- Jablká očistíme, vyberieme jadro a nastrúhame ich.
- Jednu polovicu cesta rozložíme na suchý plech a potrieme trochou roztopeného masla. Rozložíme polovicu piškót, na ne uložíme polovicu strúhaných jabĺk a posypeme 1 KL škorice, 1/2 balenia vanilínového cukru a polejeme 1/2 pripraveného pudingu.
- Cesto po dĺžke opatrne preložíme aby sa okraje stretli v strede a plnka na nám nevyliala.
- Podobne postupujeme aj pri druhom ceste.
- Obe štrúdle potrieme zvyšným maslom a dáme piecť na 25 minút do predhriatej rúry na 200 °C.
- Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom a podávame.
KOMENTÁRE K RECEPTU