Jablkovo-pudingová štrúdľa

Jablkovo-pudingová štrúdľa

By 1. apríla 2013

Máte dosť klasickej štrúdle? Prekvapte svojich blízkych touto pudingovo-jablkovou štrúdľou. Ak práve nemáte chuť na jablká, jednoducho ich zameňte za iné ovocie. Cesto môžete tiež potrieť tenkou vrstvou džemu, dodáte jej tak ešte lahodnejšiu chuť.

Ingredients

Instructions

    1. Lístkové cesto necháme rozraziť a rozdelíme ho na dve polovice. Každú polovicu rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske.
    2. Pripravíme si hustý puding zo Zlatého klasu podľa návodu.
    3. Jablká očistíme, vyberieme jadro a nastrúhame ich.
    4. Jednu polovicu cesta rozložíme na suchý plech a potrieme trochou roztopeného masla. Rozložíme polovicu piškót, na ne uložíme polovicu strúhaných jabĺk a posypeme 1 KL škorice, 1/2 balenia vanilínového cukru a polejeme 1/2 pripraveného pudingu.
    5. Cesto po dĺžke opatrne preložíme aby sa okraje stretli v strede a plnka na nám nevyliala.
    6. Podobne postupujeme  aj pri druhom ceste.
    7. Obe štrúdle potrieme zvyšným maslom a dáme piecť na 25 minút do predhriatej rúry na 200 °C.
    8. Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom a podávame.

Jablkovo-pudingová štrúdľa 1

Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *