Tekvicovo-zázvorová polievka

Tekvicovo-zázvorová polievka

By 17. februára 2013

Pikantná polievka, ktorá zahreje a vďaka zázvoru ochráni pred chrípkou.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Yield : 5

Instructions

1.
Tekvicu rozrežeme na polovicu a očistíme od semienok. Tekvicu potrieme olejom a rozkrojenou stranou nahor dáme piecť na 30 minút pri teplote 200 °C. Keď bude tekvica upečená dužina bude mäkká a sladká. Polievkovou lyžicou vydlabeme dužinu.

2.
Cibuľu, cesnak a zázvor očistíme a nakrájame nadrobno a orestujeme vo väčšom hrnci do mäkka a pridáme dužinu z tekvice. Dobre premiešame.

3.
V rýchlovarnej konvici necháme zovrieť vodu a zalejeme ňou zeleninový bujón, poriadne rozmiešame aby nám nezostali hrudky. Vývar vlejeme do zeleniny a necháme zovrieť. Varíme 10 minút.

4.
Keď je zelenina uvarená, rozmixujeme ponorným mixérom.

5.
Pridáme kúsok masla, soľ, biele korenie a citrónovú šťavu.

6.
Podávame s opečenou bagetou na kocky nakrájanou bagetou.

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *