Tekvicovo-zázvorová polievka
Pikantná polievka, ktorá zahreje a vďaka zázvoru ochráni pred chrípkou.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
1 kscibuľa
4 strúčikycesnak
olivový olej
čerstvy zázvor
1 kgtekvica
1 kockazeleninový bujón
kúsokmaslo
morská soľ
citrónova šťava
biele korenie
1.
Tekvicu rozrežeme na polovicu a očistíme od semienok. Tekvicu potrieme olejom a rozkrojenou stranou nahor dáme piecť na 30 minút pri teplote 200 °C. Keď bude tekvica upečená dužina bude mäkká a sladká. Polievkovou lyžicou vydlabeme dužinu.
2.
Cibuľu, cesnak a zázvor očistíme a nakrájame nadrobno a orestujeme vo väčšom hrnci do mäkka a pridáme dužinu z tekvice. Dobre premiešame.
3.
V rýchlovarnej konvici necháme zovrieť vodu a zalejeme ňou zeleninový bujón, poriadne rozmiešame aby nám nezostali hrudky. Vývar vlejeme do zeleniny a necháme zovrieť. Varíme 10 minút.
4.
Keď je zelenina uvarená, rozmixujeme ponorným mixérom.
5.
Pridáme kúsok masla, soľ, biele korenie a citrónovú šťavu.
6.
Podávame s opečenou bagetou na kocky nakrájanou bagetou.
KOMENTÁRE K RECEPTU