FotoRecept | Marinované medové rebrá

Zdieľajte recept

FotoRecept | Marinované medové rebrá

By 13. august 2017

Sladko pikantná chuť šťavnatého mäsa, ktorú skvelo dopĺňa mladá kapusta v čerstvým chrenom

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Med, strúčiky cesnaku, horčicu a chilli omáčku som spolu dobre premiešal.

    20170610_172902

  2. Potom som pridal sójovú omáčku, worcherstrovú omáčku, olivový olej a nakrájanú petržlenovú vňať. Touto marinádou som natrel nakrájané rebrá a nechal som odpočívať dve, tri hodinky, ale najlepšie celú noc.
  3. Pokiaľ sa mäso marinovalo, nastrúhal som mladú kapustu, dobre som ju osolil a nechal odpočívať, pokiaľ nepustila šťavu, tú som zlial a kapustu som dochutil šťavou z limety, drvenou rascou, čerstvým chrenom a prekvapol som ju olivovým olejom. Nechal som odpočívať hodinku, dve.

    20170610_173518

  4. Mäso som dal na plech, podlial vodou (150ml), prekryl alobalom  a vložil do vyhriatej rúry na 170 °C asi na 1,5 až dve hodiny. Mäso sa oddeľovalo od kosti, bolo krehké, ale ostalo šťavnaté. Po upečení som dal dole alobal a zapiekol ešte asi 10 minút pod grilom.
  5. Podával som s chrenovou kapustou, horčicou a čerstvým domácim chlebom. Ak k rebrám do rúry vložíte aj zemiaky, máte ďalšiu výbornú prílohu.

 

FotoRecept | Marinované medové rebrá

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>