Tip na knihu | Liečivé polievky

Zdieľajte recept

Tip na knihu | Liečivé polievky

Tip na knihu | Liečivé polievky

Je to veľmi jednoduché: uvaríte veľký hrniec vývaru a vaše telo lyžicu za lyžicou prepne na detoxikáciu, spaľovanie tukov a novú energiu. Presne o tom sú Liečivé polievky od Marion Grillparzerovej.
S jej knihou Liečivé polievky môžete:

  • nastaviť črevné baktérie na zoštíhľovanie, kosti a kĺby na ozdravenie a aktivizovať imunitné bunky;
    •pomocou polievkového detoxikačného programu vhodného pre každý deň zbaviť telo jedov a cieľavedome ho posilniť;
    •objaviť chutné prídavky do vývarov, ktoré pôsobia ako prirodzené vzpruhy;
    •vyčariť lahodné recepty od vývaru z kostí, vegánskeho hubového vývaru až po vietnamskú polievku pho.

KOKOSOVÁ POLIEVKA S KURACINOU

Tip na knihu | Liečivé polievky

SUROVINY:

  • 300 g listovej zeleniny (napr. zelená kapusta, mangold)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčky cesnaku
  • 1 PL kokosového oleja
  • 2 – 3 ČL zelenej karí pasty
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 400 ml hydinového vývaru
  • 100 g baby špenátu
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 – 2 PL limetkovej šťavy

 

Proteínový prídavok: na 1 porciu 100 g filet z kuracích pŕs, soľ, čierne korenie a ¼ PL olivového oleja.

Pred podávaním pridáme: niekoľko lístkov koriandrovej vňate

Recept je na 4 porcie, ich príprava zaberie 45 minút. 1 porcia obsahuje: cca 420 kcal, proteíny 30 g, tuky 29 g | sacharidy 8 g

POSTUP:

  1. Listovú zeleninu umyjeme a očistíme, stonky nakrájame na jemné plátky a listy na prúžky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame najemno.
  2. V hrnci necháme rozpustiť kokosový olej. Cibuľu a cesnak podusíme do sklovita. Pridáme listovú zeleninu a spolu podusíme 3 – 5 minút. Primiešame karí pastu a podlejeme kokosovým mliekom a vývarom. Necháme zovrieť a prikryté varíme na miernom ohni 5 minút.
  3. Medzitým opláchneme špenát, necháme odkvapkať a najemno rozmixujeme ponorným mixérom. Ochutíme soľou, korením a limetkovou šťavou.
  4. Pred podávaním kuracie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame na kocky veľkosti 1,5 cm. Posolíme a okoreníme. Na panvici s nepriľnavým povrchom zohrejeme olej a na strednom ohni za stáleho obracania 2 – 3 minúty opekáme. Polievku podávame v hlbokom tanieri s porciou mäsa a ozdobenú koriandrovými lístkami.

Viac sa dozviete v novinke Liečivé polievky.

 

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>