Tip na knihu | BezCukráreň

Zdieľajte recept

Tip na knihu | BezCukráreň

Tip na knihu | BezCukráreň

 

Rôznorodé štúdie prinášajú dôkazy o tom, že biely rafinovaný cukor naozaj nemá mať miesto v našich jedálničkoch. „Skôr ako sa pustíte do pečenia čo i len jedného koláču z našej BezCukrárne, určite si ich preštudujte. Kniha BezCukráreň je jedinečnou publikáciou na slovenskom trhu,“ tvrdí Petra Muráriková, autorka.
Prináša recepty, ktoré tvorili viac ako šesť rokov. 90 originálnych receptov na prípravu zákuskov, tort, sladkostí, sušienok, zaváranín a koláčov do formy či na plech.

BezCukráreň, to je pečenie pre každého z dostupných surovín za dostupné ceny.
Vianočné či Veľkonočné, tradičné i experimentátorské drobné pečivo pre každú príležitosť.
BezCukráreň sú alternatívne dobroty a sladkosti pre deti, inšpirácie pre každého uvedomelého rodiča a drobného maškrtníka.
Sú to tradičné cukrárenské zákusky na nový spôsob overená tradícia v zdravšom šate.

Recept z knihy BezCukráreň:

Tvarohovo-čokoládový koláč

Tip na knihu | BezCukráreň

Sýty koláč lahodnej chuti. Použite linecký korpus.

Tvarohový krém

  • 500 g tvarohu (časť možno nahradiť mascaprone)/ alebo hodvábneho bieleho tofu
  • 250 g kyslej smotany/ alebo jogurtu/ alebo sójového jogurtu
  • 2 žĺtky
  • 50 g masla
  • 100 g zvoleného sušeného mlieka
  • ½ čl stévie
  • 90 g medu/javorového sirupu
  • 1,5 čl agaru/2 vajcia/20 g kukuričného škrobu

Čokoládový krém

  • 200 g čokolády
  • 1 pl kakaa
  • 125 g masla
  • 1,5 čl agaru a 80 ml zvoleného mlieka/ alebo 2 vajcia/ alebo 20 g kukuričného škrobu
  • ¼ čl stévie
  • 30 g medu/ alebo javorového sirupu

POSTUP:

  1. Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré natlačíme do okrúhlej formy a vyformujeme okraj vysoký asi 4-5 cm.
    2. Mixérom zmiešame všetky ingrediencie na tvarohový krém a rozlejeme ho na pripravené cesto.
    3. Čokoládu rozpustíme nad parou, postupne pridáme ostatné suroviny. Ak robíme vaječnú verziu, zmes necháme chvíľu vychladnúť a potom do nej mixérom zapracujeme vajcia. Navrstvíme ju na tvarohový krém a vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch pečieme 30-40 minút.
    4. Koláč podávame vychladený, ideálne s čerstvým lesným ovocím.

Asi 90 originálnych receptov bez cukru nájdete v knihe BezCukráreň.

 

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>