FotoRecept | Humus – dip z cíceru

Zdieľajte recept

FotoRecept | Humus - dip z cíceru

By 14. január 2017

Ako určite všetci viete, humus je pokrm obľúbený najmä v oblasti stredného východu.

Je to vlastne kaša, či dip z rozmixovaného uvareného cíceru, olivového oleja, tahini pasty, cesnaku, citrónovej šťavy. Humus má vysoký obsah železa, kyseliny listovej, vitamínu B6 a vďaka  cíceru má tiež vysoký obsah vlákniny a proteínov. Vďaka šťave z čerstvého citrónu obsahuje aj vitamín C.
Je to teda  zdraviu prospešný pokrm- A keďže všetci chceme byť zdraví a v dobrej forme, mali by sme si ho občas dopriať sebe, i svojej rodine :)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Suchý  cícer najskôr premyjeme v niekoľkých vodách, kým neprestane vytvárať penu (podobne, ako pri suchom hrachu)  potom ho na  noc namočíme do studenej vody. Malo by jej byť 2 x viac, ako cíceru.DSC_2472
  2. Na druhý deň  napučaný cícer zlejeme a v čistej vode uvaríme do mäkka. Uvarený cícer dáme do mixéra, s troškou vody a olivovým olejom začneme mixovať.
  3. Pridáme tahini pastu, šťavu z citróna, cesnak, soľ, korenie a mixujeme do hladka.DSC_2474

    DSC_2476

  4. Hotový humus preložíme do misky, dozdobíme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme ešte olivovým olejom.
  5. Ak vás niekedy prekvapí hlad, alebo nečakaná návšteva, môžete použiť konzervu cíceru (k tomuto receptu treba 400 g konzervovaného cíceru)  v príprave humusu postupujeme potom rovnako. Obsah vitamínov a minerálov sa ale podstatne zníži.
  6. Podávame   s čerstvým pečivom, hriankami, tortillami, alebo tyčinkami čerstvej zeleniny.

DSC_2481blog

 

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>