Kuracie kocky na čínsky spôsob

Zdieľajte recept

Kuracie kocky na čínsky spôsob

By 29. október 2016

Výborné, chutné mäsko. Ak máte radi sladkokyselkavú chuť neostáva mi nič iné iba vám odporučiť tento recept.

Ja som pridala trochu čerstvej chilli papričky na zvýšenie chute. Môžete ju však vynechať.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Mäso umyjeme, osušíme. Pokrájame na kocky, cca 2 x 2 cm.
  2. Žĺtka rozšľaháme, pridáme solamyl, soľ, korenie a prešľaháme.
  3. Narezané mäso pridáme do tohto pripraveného pacu.
  4. Zamiešame aby sa cestíčko dostalo na každý kúsok mäsa. Odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu. Čím dlhšie mäso postojí v paci, tým je chutnejšie.
  5. Na panvici rozohrejeme olej a kuracie kúsky opečieme z každej strany. Opekáme v malých množstvách a vždy jednotlivé kúsky od seba oddelíme.
    Dávame pozor aby sa nám nezlepili dokopy.
  6. Keď máme mäso hotové, vyberieme z panvice a odložíme bokom. Udržiavame v teple.
  7. Na čistej panvici na 2 - 3 PL oleja jemne osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu.
  8. Pridáme na kocky nakrájané papriky. Keď sú papriky takmer hotové pridáme pokrájané šampiňóny, hrsť arašidov, prelisovaný cesnak a spolu osmažíme.
  9. Pridáme sójovú a worchestrovú omáčku. Môžeme dochutiť malým množstvom chilli papričky.
    Ak je potrebné podlejeme malým množstvom vody a všetko spolu podusíme.
  10. Nakoniec primiešame ananásový kompót, z ktorého sme zliali šťavu a scedené bambusové výhonky. Premiešame.
  11. V ananásovej šťave rozmiešame 1 PL solamylu a nalejeme na podusenú zeleninu.
  12. Pridáme mäso, premiešame a necháme aby omáčka zovrela. Ihneď odstavíme z tepla. Podávame s ryžou.

 

Kuracie kocky na čínsky spôsob

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>