NajRecept.sk Mäso Kuracie kocky na čínsky spôsob
Kuracie kocky na čínsky spôsob
Recept Kuracie kocky na čínsky spôsob
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   29.10.2016

Kuracie kocky na čínsky spôsob

Výborné, chutné mäsko. Ak máte radi sladkokyselkavú chuť neostáva mi nič iné iba vám odporučiť tento recept. Ja som pridala trochu čerstvej chilli papričky na zvýšenie chute. Môžete ju však vynechať.

Suroviny
600 g
kuracie prsia
3 kusy
žĺtka
2 PL
solamyl
soľ
mleté biele korenie
1 kus
cibuľa
100 ml
olej
150 g
šampiňóny
zelená, 1/2 kusu
paprika
červená, 1/2 kusu
paprika
žltá, 1/2 kusu
paprika
1 malá konzerva
bambusové výhonky
1 malá konzerva
ananás
1 KL
solamyl
2 PL
worchestrová omáčka
4 PL
sójová omáčka
1 - 2 strúčiky, prelisované
cesnak
hrsť (lúpané, ak požijete slané, treba ich trochu utrieť v papierovej utierke)
arašidy
1/2 kusu
chilli paprička
2 - 3 PL (pod zeleninu)
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso umyjeme, osušíme. Pokrájame na kocky, cca 2 x 2 cm.
  2. Žĺtka rozšľaháme, pridáme solamyl, soľ, korenie a prešľaháme.
  3. Narezané mäso pridáme do tohto pripraveného pacu.
  4. Zamiešame aby sa cestíčko dostalo na každý kúsok mäsa. Odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu. Čím dlhšie mäso postojí v paci, tým je chutnejšie.
  5. Na panvici rozohrejeme olej a kuracie kúsky opečieme z každej strany. Opekáme v malých množstvách a vždy jednotlivé kúsky od seba oddelíme. Dávame pozor aby sa nám nezlepili dokopy.
  6. Keď máme mäso hotové, vyberieme z panvice a odložíme bokom. Udržiavame v teple.
  7. Na čistej panvici na 2 - 3 PL oleja jemne osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu.
  8. Pridáme na kocky nakrájané papriky. Keď sú papriky takmer hotové pridáme pokrájané šampiňóny, hrsť arašidov, prelisovaný cesnak a spolu osmažíme.
  9. Pridáme sójovú a worchestrovú omáčku. Môžeme dochutiť malým množstvom chilli papričky. Ak je potrebné podlejeme malým množstvom vody a všetko spolu podusíme.
  10. Nakoniec primiešame ananásový kompót, z ktorého sme zliali šťavu a scedené bambusové výhonky. Premiešame.
  11. V ananásovej šťave rozmiešame 1 PL solamylu a nalejeme na podusenú zeleninu.
  12. Pridáme mäso, premiešame a necháme aby omáčka zovrela. Ihneď odstavíme z tepla. Podávame s ryžou.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár