FotoRecept | Kuracie kúsky v pikantnej omáčke

Zdieľajte recept

FotoRecept | Kuracie kúsky v pikantnej omáčke

By 10. september 2016

Aby som bol presný, v sladko pikantnej omáčke na kukurici s maslom a stonkovým zelerom. Dnes máme doma výročie - rovných 25 rokov a tak ako je to s manželstvom, je to aj s týmto jedlom - sladké, pikantné, šťavnaté, korenené, chutné. A tak to má byť :)

Postup prípravy

  1. Začal som kuracím mäsom, nakrájal som ho na hrubšie rezance, osušil som ho a okorenil (chilli, čierne mleté korenie, kurkuma, mletý cesnak, mletý zázvor, soľ, hladká múka) mäso som nechal odležať v chlade hodinku.

    FotoRecept | Kuracie kúsky v pikantnej omáčke

  2. Potom som ho nechal pri izbovej teplote ešte 45 minút odpočinúť a vypražil som ho na bravčovej masti (cca 5 min. z každej strany).

    FotoRecept | Kuracie kúsky v pikantnej omáčke

  3. Nakrájanú cibuľu som orestoval na masle, pridal som hrsť stonkového zeleru, dochutil som soľou a čiernym korením.
  4. Po chvíľke som pridal konzervu drvených paradajok, pálivú paprikovú pastu - dusil som ju (tú omáčku) asi 12 minút, potom som ju rozmixoval, dochutil medom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Má byť sladká a pikantná zároveň.
  5. Vložil som do nej osušené kuracie kúsky a nechal marinovať, pokiaľ sa na masle neorestovala kukurica so stonkovým zelerom, dochutená soľou a čerstvo mletým čiernym korením...trvalo to asi 7 minút.
  6. Podával som s láskou a príborom. Ale dobré bude aj suché biele víno. Dobrú chuť! :)
FotoRecept | Kuracie kúsky v pikantnej omáčke

 

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>