Pohánka s hlivou a kyslou kapustou

Zdieľajte recept

Pohánka s hlivou a kyslou kapustou

By 2. august 2016

Tento recept by sa dal zaradiť medzi tradične slovenské. Obsahuje klasické slovenské suroviny - kyslú kapustu, pohánku, hlivu a základné koreniny, ktoré máte určite doma.

 

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Na oleji speníme pretlačené dva strúčiky cesnaku, hneď ako nám zavonia, prisypeme prepláchnutú pohánku, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou.
  2. Pohánku varíme do mäkka, až kým sa všetka voda nevsiakne.
  3. Väčšiu panvicu dobre rozpálime, nalejeme 1 PL oleja, pridáme nakrájanú hlivu (restujeme po častiach, aby sa huby pekne opiekli), osolíme, okoreníme a restujeme kým huby nie sú zmäknuté.
  4. Pridáme rascu a mletú papriku. takto pripravené huby zmiešame s uvarenou pohánkou.
  5. Posypeme majoránom.
    V ďalšom hrnci orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď je cibuľa orestovaná dozlatista, pridáme na plátky nakrájané tri strúčiky cesnaku.
  6. Premiešame, pridáme kyslú kapustu (nesolíme), pod pokrievkou dusíme do mäkka.
  7. Pohánku s hubami podávame premiešanú s udusenou kapustou (kapustu a pohánku však skladujte oddelene, aby vám pohánka od kapusty neskysla).

Pohánka s hlivou a kyslou kapustou

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>