NajRecept.sk Pohánka s hlivou a kyslou kapustou
Pohánka s hlivou a kyslou kapustou
Recept Pohánka s hlivou a kyslou kapustou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   2.8.2016

Pohánka s hlivou a kyslou kapustou

Tento recept by sa dal zaradiť medzi tradične slovenské. Obsahuje klasické slovenské suroviny - kyslú kapustu, pohánku, hlivu a základné koreniny, ktoré máte určite doma.

Suroviny
1/2 hrnčeka
pohánka
1 hrnček
voda
2 trsy
hliva
700 g
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
1/2 ČL
rasca
1/2 ČL
mletá paprika
soľ
mleté čierne korenie
sušený majorán
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji speníme pretlačené dva strúčiky cesnaku, hneď ako nám zavonia, prisypeme prepláchnutú pohánku, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou.
  2. Pohánku varíme do mäkka, až kým sa všetka voda nevsiakne.
  3. Väčšiu panvicu dobre rozpálime, nalejeme 1 PL oleja, pridáme nakrájanú hlivu (restujeme po častiach, aby sa huby pekne opiekli), osolíme, okoreníme a restujeme kým huby nie sú zmäknuté.
  4. Pridáme rascu a mletú papriku. takto pripravené huby zmiešame s uvarenou pohánkou.
  5. Posypeme majoránom. V ďalšom hrnci orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď je cibuľa orestovaná dozlatista, pridáme na plátky nakrájané tri strúčiky cesnaku.
  6. Premiešame, pridáme kyslú kapustu (nesolíme), pod pokrievkou dusíme do mäkka.
  7. Pohánku s hubami podávame premiešanú s udusenou kapustou (kapustu a pohánku však skladujte oddelene, aby vám pohánka od kapusty neskysla).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár