NajRecept.sk Dezerty Fotorecept | Cviklový koláč
Fotorecept | Cviklový koláč
Fotorecept | Cviklový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   24.7.2016

Fotorecept | Cviklový koláč

Na akékoľvek cviklové výváranie/vypekanie alebo odšťavovanie by ma ani nenapadlo pomyslieť. Asi nikdy. Keď som videla na takéto pokusy recepty, zo široka zďaleka som ich obchádzala. Lenže potom raz som obzerala cviklovú šťavu v obchode a ťažko rozmýšľala nad jej kúpou. Odradila cena za 200ml a zloženie, pretože pri 100% bio šťave sa vyskytlo kopec rôznych elementov, ktoré sa mi vôbec nepáčili.Tak nič no, zbehla som kúsok ďalej do potravín a odvážne si kúpila cviklu. Rovno 4 hlavičky. ŠTYRI!!! Neviem čo ma to napadlo. Ale možno to bude tým, že som na materskej, zatiaľ ešte stále v jednom kuse a mám kopec voľného času. Tak asi preto.V každom prípade, moje zistenie je nasledovné. S veľkým, ale naozaj VEĽKÝM sebazaprením, som odšťavenú cviklu v kombinácii s pomarančom a jablkom vypila. Toto už viac neskúsim, nedám to už. Naopak, zapekané cestoviny a už aj na facebook stránke blogu spomínaný cviklový koláč sa v tejto domácnosti určite ukážu. Ako naň, si ukážeme nižšie.. Ale teraz už poďme pripravovať tento parádny koláč...

Suroviny
110 g (75
)%horká čokoláda
1 a 1/2 hlavičkovej cvikle, nastrúhanej nadrobno
cvikla
2 ks
vajce
50 g
hnedý cukor
30 ml
slnečnicový olej
100 g
polohrubá múka
1/2 ČL
sóda bikarbóna
1/2 ČL
prášok do pečiva
1 ČL (mletá)
škorica
50 g + 50 ml sladkej smotany na polevu
horká čokoláda
(nasekané, na ozdobu)
orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vo vodnom kúpeli si roztopte čokoládu a nechajte ju trochu vychladnúť.
  2. Cviklu si očistite. Pozor, farbí. Takže skúste moju metódu- na ruky som si natiahla igelitové vrecúška. Veľká sranda to bola :-)
  3. Pokrájajte na menšie kúsky a buď ju nastrúhajte, alebo použite food procesor, ako v mojom prípade.
  4. Vajíčka vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte olej. Múku zmiešajte s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a škoricou a postupne tiež pridajte do vajíčkového základu.
  5. Cviklu zmiešajte s roztopenou čokoládou a postupne primiešajte do základu cesta.
  6. Cesto riadne premiešajte a vylejte do vymasteného pekáča alebo tortovej formy. Nechajte piecť pri 170 stupňoch 35-40 minút do krásnohneda.
  7. Vo vodnom kúpeli si rozpustite čokoládu, postupne primiešajte smotanu, vymiešajte dohladka a lejte na vychladnutý koláč. Posypte posekanými orechami.         
A máte hotovo! Dajte mi určite vedieť, ak koláč vyskúšate, čo naň hovoríte a samozrejme aj reakcie okolia. Či už pozitívne alebo negatívne. Budem rada za akúkoľvek spätnú väzbu. Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár