NajRecept.sk 15 minútovky Bulgur s rukolou a parmezánom
Bulgur s rukolou a parmezánom
Recept Bulgur s rukolou a parmezánom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   10.6.2016

Bulgur s rukolou a parmezánom

Ani poriadne neviem, čo to ten bulgur je, no veľmi mi chutí v tejto kombinácii. Mám rada ryžu ale od kedy som vyskúšala bulgur, ryžu dávam bokom. Bulgur nemá žiadnu chuť, tú mu dodá to, čo s ním zmiešate. Nerozvarí sa, po uvarení sa nelepí a po jeho konzumácii necítim ťažobu na žalúdku. Odporúčam vám vyskúšať ho. Možno si ho zamilujete ako ja :)

Suroviny
2 dcl pohár sú také dve väčšie porcie
bulgur
cca 100 g (pikantná, nakrájaná na drobno)
saláma
1 dcl pohár
kukurica
4 hrste
mrazená zelenina
strúhaný
parmezán
2 hrste
rukola
2 PL
olej
5 ks (nakrájané na drobno)
sušené paradajky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Dáme si variť osolenú vodu (ako na ryžu). Pridávam aj 1/2 ČL vegety.
  2. Bulgur si odmeriame v pohári, dáme do sitka a premyjeme pod horúcou vodou.
  3. Pridáme do vriacej vody a varíme 15 minút, sem tam premiešame (keď je hotový, začne sa vám robiť na vrchu pena). Scedíme.
  4. V rajničke si dáme olej a pridáme nakrájanú salámu.
  5. Pridáme nakrájané sušené pradajky a mrazenú zeleninu. Necháme zohriať.
  6. Zmiešame s bulgurom.
  7. Rukolu umyjeme a primiešame do bulguru. Posypeme parmezánom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár