Hríbové melence

Zdieľajte recept

Hríbové melence

By 28. marec 2016

Hríbové melece - tak sa u nás volá táto výborná a sýta polievka  s domácou cestovinou. Varievam ju najmä v lete z čerstvo nazbieraných húb. A pretože mi v chladničke  ostali  čerstvé šampiňóny, skúsila som polievočku uvariť aj v zime.

Šampiňónov  sa mi zdalo málo, doplnila som ich  sušenými kozákmi hrabovými. Dodali polievke tú správnu letnú vôňu aj tmavú farbu :)

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do zeleninového vývaru dáme variť nakrájané huby, zemiaky a zelerovú vňať. Uvaríme do mäkka.
  2. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, popražíme na nej múku.
  3. Nakoniec pridáme mletú červenú papriku. Rozriedime vodou a vlejeme do polievky.  Necháme spolu prevrieť.
  4. Medzitým, ako sa nám varia huby, urobíme mrveničku:
  5. Do misky dáme hrubú múku, do nej rozklepneme vajce a osolíme.
  6. Zemiesime si naozaj tvrdé cesto.  Tvrdé preto, aby sa nám dobre strúhalo na väčšom slzičkovom strúhadle.
  7. Cesto nastrúhame na tácku,  mrveničku poprášime múkou, aby sa nezlepila.
  8. Pridáme ju do hotovej vriacej polievky, keď cestovina vystúpi na povrch je hotová a polievku môžeme servírovať.
  9. Podávame s čerstvým chlebom.

Hríbové melence

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>