NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Hríbové melence
Hríbové melence
Recept Hríbové melence
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   28.3.2016

Hríbové melence

Hríbové melece - tak sa u nás volá táto výborná a sýta polievka s domácou cestovinou. Varievam ju najmä v lete z čerstvo nazbieraných húb. A pretože mi v chladničke ostali čerstvé šampiňóny, skúsila som polievočku uvariť aj v zime. Šampiňónov sa mi zdalo málo, doplnila som ich sušenými kozákmi hrabovými. Dodali polievke tú správnu letnú vôňu aj tmavú farbu :)

Suroviny
čerstvé - či viac tým lepšie, príp. aj sušené (namočiť aspoň na 15 min pred použitím)
huby
zemiaky
v zime i sušená
zelerová vňať
zeleninový vývar

Zásmažka:

olej
1 menší kus
cibuľa
1 PL
hladká múka
1 PL
červená paprika mletá

Mrvenička:

hrubá múka
1 ks
vajce
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do zeleninového vývaru dáme variť nakrájané huby, zemiaky a zelerovú vňať. Uvaríme do mäkka.
  2. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, popražíme na nej múku.
  3. Nakoniec pridáme mletú červenú papriku. Rozriedime vodou a vlejeme do polievky.  Necháme spolu prevrieť.
  4. Medzitým, ako sa nám varia huby, urobíme mrveničku:
  5. Do misky dáme hrubú múku, do nej rozklepneme vajce a osolíme.
  6. Zemiesime si naozaj tvrdé cesto.  Tvrdé preto, aby sa nám dobre strúhalo na väčšom slzičkovom strúhadle.
  7. Cesto nastrúhame na tácku,  mrveničku poprášime múkou, aby sa nezlepila.
  8. Pridáme ju do hotovej vriacej polievky, keď cestovina vystúpi na povrch je hotová a polievku môžeme servírovať.
  9. Podávame s čerstvým chlebom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár