FotoRecept | Kávové rezy

Zdieľajte recept

FotoRecept | Kávové rezy

By 20. február 2016

Vynikajúce rezy s vôňou a chuťou kávy sú rýchlo hotové, sú šťavnaté a dobré.






Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Maslo vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom dopenista.
  2. Postupne zapracujeme vajcia.
  3. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zamiešame do vaječnej hmoty.
  4. Nakoniec pridáme 100 ml kávy a kôru z jedného citróna.

    FotoRecept | Kávové rezy

  5. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

    FotoRecept | Kávové rezy

  6. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre a necháme vychladnúť.
  7. Keď sa korpus takto oddeľuje od stien plechu, je cesto upečené - ani špajdlu pichať nemusíte.

    FotoRecept | Kávové rezy

  8. Malinový alebo ríbezľový džem trochu zohrejeme, podľa potreby môžeme zriediť lyžicou vody a natrieme na korpus.

    FotoRecept | Kávové rezy

  9. V mise vyšľaháme šľahačkové smotany so stužovačom a vanilínovým cukrom.
  10. Nakoniec prišľaháme instantnú kávu  (teda prášok).
  11. Natrieme na koláč a ozdobíme čokoládovou ryžou alebo hoblinkami.
  12. Dáme stuhnúť do chladničky.

    FotoRecept | Kávové rezy

  13. Na miesto šľahačky možno plnku urobiť u 500 g jemného tvarohu (vedierko z Lidla),  i ušľahanej šľahčky, 1 kyslej smotany, trošky cukru a 1 KL instantnej kávy.  Tiež dobré!

 

 

FotoRecept | Kávové rezy

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>