NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Vajíčková nátierka
Vajíčková nátierka
Recept Vajíčková nátierka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   19.1.2016

Vajíčková nátierka

V období pred Veľkou nocou zvyknem vo väčšej miere nakupovať biele vajíčka. Biele madeirové kraslice sú totiž najkrajšie a aj najžiadanejšie. Aj minulý týždeň mali v Tescu "S"-ky. Veľkostne nie ideálne, ale nájdu sa medzi nimi aj väčšie, vhodné na zdobenie. To čo som uvidela po otvorení tridsať kusového balenia ma dorazilo. Hádam aj prepelice znášajú väčšie. No nič - pomyslela som si ,veď pomíňam dve, namiesto jedného. Tak míňam :) Ozaj - viete, že vajíčka sa dajú dobre mraziť? Je obdobie, kedy potrebujem narýchlo urobiť 100 kraslíc, vtedy vajíčka fúkame, po 5 kusov ich vlejeme do uzatvárateľného malého vrecúška a naležato ich zamrazím. Vydržia aj rok a použiť ich môžete na praženicu, omelety, piškótové koláče a bublaniny. Túto nátierku určite mnohí poznáte, nech vám tento recept poslúži ako inšpirácia ;)

Suroviny
uvarené na tvrdo a vychlanuté
vajíčka
syr v črievku
1 PL
maslo
1 PL
horčica
jarná cibuľka
soľ
korenie
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka nakrájame na drobno, pridáme ostatné suroviny a dobre vymiešame.
  2. Natierame na pečivo či chlebík a dozdobíme zeleninou.
  3. Kto má rád pikantné chute, môže pridať na malé koliečka nakrájanú chilli papričku.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár