Pomarančovo-orechová torta s čokoládovým krémom

Zdieľajte recept

Pomarančovo-orechová torta s čokoládovým krémom

By 9. január 2016

Pridávam recept na túto, trúfam si povedať úžasnú tortu. Kombinácia čokolády a pomaranču sa výborne dopĺňa. Verím, že bude chutiť aj vám, tak neváhajte a vyskúšajte ju.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Pripravíme si maslo, ktoré necháme povoliť pri izbovej teplote.
  2. Z mlieka a pudingových práškov si uvaríme hustý puding.
    2/3 mlieka dáme variť a vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingové prášky. Po zovretí mlieka doň vmiešame rozmiešané pudingy. Varíme do zhustnutia.
  3. Do ešte teplého pudingu pridáme nalámanú horkú čokoládu a miešame do jej rozpustenia. Puding prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  4. Kým sa puding chladí, pripravíme si korpus. Pomaranč dobre umyjeme a nastrúhame najemno citrónovú kôru. Pomaranč následne odšťavíme.
  5. Oddelíme si žĺtka a bielky. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Počas šľahania postupne prilievame pomarančovú šťavu.
  6. Preosiatu múku s práškom do pečiva zmiešame s mletými orechami a pomarančovou kôrou. Túto zmes pridáme do vyšľahaných žĺtkov.
  7. Premiešame a na záver pridáme sneh z bielkov.
  8. Zmes opäť zľahka premiešame a vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Boky tortovej formy si potrieme olejom a vysypeme múkou.
  9. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme cca. 45 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť na kuchynskej mriežke.
  10. Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a stiahneme pečiaci papier. Korpus 2 x prekrojíme.
  11. Povolené maslo vyšľaháme s práškovým cukrom.
  12. Postupne doň zašľahávame vychladnutý puding a vymiešame hladký krém.
  13. Horný plát upečeného korpusu dáme na spodok, natrieme ho krémom a prikryjeme stredným plátom.
  14. Opäť natrieme krémom a prikryjeme plátom, ktorý pôvodne tvoril spodok upečeného korpusu. Tato časť býva najrovnejšia a je dobre ju dať na vrch torty.
  15. Vrch a boky torty potrieme zvyšným krémom. Boky posypeme mletými orechmi a vrch polejeme čokoládovou polevou. T
  16. u si pripravíme tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu a pridáme maslo do požadovanej hustoty. Polevu necháme mierne vychladnúť a až potom ju nalejeme na tortu.

 

Pomarančovo-orechová torta s čokoládovým krémom

 

Pomarančovo-orechová torta s čokoládovým krémom

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>