Domáca nutella

Zdieľajte recept

Domáca nutella

By 4. január 2016

Vyskúšala som viacero receptov na nutellu, no tento je naj. Tento recept naozaj stojí za uverejnenie, samozrejme, že nemôže byť na vlas rovnaký s pravou Nutellou. Jej receptúra je prísne chránená - jej jednotlivé pomery, zloženie receptu a tiež i postupu prípravy.

Príprava nutelly sa datuje od roku 1940. Pietro Ferrero ju začal vyrábať vo vojnovom období, keď čokolády bolo veľmi málo a práve on ju nahradil vo svojom recepte kakaom.

Domácu nutellu môžete použiť ako nátierku alebo na prípravu rôznych krémov do plniek. Má trochu hrubšiu štruktúru ako pravá Nutella. Mne to však nevadí, pretože milujem lieskovce. Pri tejto domácej nutelle vieme čo jeme a nie je nad domácu výrobu :)

Z tohto množstva mi vyšlo približne 600 ml nutelly.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Najskôr si pripravíme lieskovce - ak nemáme lúpané musíme odstrániť šupku. Keď by sme ich pomleli so šupkou, krém by bol horký.
    Na plech dáme papier na pečenie a na to vysypeme lieskovce. Chvíľu opražíme v rúre a ešte horúce vysypeme na utierku, kde ich pomocou utierky šúchame. Takto odstránime šupku.
    Nevadí ak sem-tam ostane kúsok šupky na orechoch.
  2. Lieskové orechy pomelieme na jemný prášok (dobre poslúži mlynček na kávu).
  3. Pomleté orechy premiešame s preosiatým práškovým cukrom a ešte spolu pomelieme na mlynčeku do veľmi jemného púdru.
  4. Nad parou rozpustíme na menšie kúsky nalámanú čokoládu, pridáme šľahačkovú smotanu a vanilkový extrakt. Dobre premiešame aby sa nám všetky suroviny spojili.
  5. Nakoniec primiešame na prach pomleté orechy s práškovým cukrom. Šľaháme nad parou ešte približne 5 minút, kým krém začne zhusťovať.
  6. Prelejeme do teplej sterlizovanej fľašky.
  7. Po úplnom vychladnutí fľašu uzatvoríme a držíme v chlade. V chladničke vydrží vraj týždeň, pochybujem však o tom, pretože je výborný a nedá sa jej odolať :)

 

Domáca nutella

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>