Segedínsky guláš v tlakovom hrnci

Zdieľajte recept

Segedínsky guláš v tlakovom hrnci

By 27. december 2015

Teda vlastne Sikulský guláš (odvodené z maďarského Székelygulás) je klasika najvačšia na svete. Ja som sa ho naučil variť v tlakovom hrnci, vlastne odkedy ho mám, takmer všetko skúšam variť v v ňom. Jednoznačná úspora času, energie a šťavnatý výsledok. Treba však pamätať na to, že akonáhle suroviny naládujete dovnútra, budú sa variť všetky spolu a rovnaký čas. Takže je potrebné zaonačiť prípravu tak, aby sa rozvarilo len to, čo má.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Mäso nakrájajte na kocky veľkosti cca 2 cm a prudko ho opečte na masti, aby trošku zhnedlo. Stačí tri minúty, potom ho vložte do hrnca.
  2. Kapustu zľahka prepláchnite vodou a pokrájajte. Pridajte k mäsu.
  3. Cibuľu narežte na hrubšie mesiačiky a opečte na masti, na ktorej sa opekalo mäso.
  4. Keď začne cibuľa zlatnúť, pridajte k nej nakrájaný cesnak, premiešajte a odstavte z plameňa. Cibuľu s cesnakom vložte do hlbšej misy.
  5. Očistite zemiak, pokrájajte ho na kúsky a pridajte k cibuli. Poprášte červenou paprikou a osoľte.
  6. Do panvice, v ktorej ste opekali mäso a cibuľu vlejte 3-4 dcl vody a odvarte pripečené kúsky. Vodu vlejte k cibuli a zemiakom.
  7. Rozmixujte na redšiu pastu a prilejte k masu a kapuste.
  8. Korenie a bobkový list zaviažte do kúska gázy,aby ste ich po uvarení nemuseli loviť, a pridajte ich do hrnca.
  9. Priveďte zmes k varu, uzavrite hrniec a varte pod tlakom na druhom (vyššom) stupni 25 minút.
  10. Odstavte z plameňa a nechajte uniknúť paru. Otvorte hniec a do horúcej zmesi primiešajte smotanu. Podávajte s čerstvým chlebom alebo knedľou.

 

Segedínsky guláš v tlakovom hrnci

Môj výživný blog o jedle a čomkoľvek čo uznám za vhodné. Varič je slangové označenie výrobcov pervitínu a dobré jedlo je svojím spôsobom tiež droga.


Môj blog: www.varicdaniel.sk/

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>