Vločkový pivný chlieb

Zdieľajte recept

Vločkový pivný chlieb

By 22. november 2015

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Pivo zohrejeme a zalejeme ním vločky, prikryjeme a necháme bobtnať 2 hodiny až pokým sa celé pivo vsiakne.
  2. Droždie rozpustíme vo vlažnej vode a zmiešame s kváskom.
  3. V druhej miske zmiešame obe múky so soľou. Suchú zmes pridáme k rozmiešanému droždiu a dobre premiesime.
  4. Nakoniec pridáme nasiaknuté vločky.
  5. Cesto je dosť lepkavé, takže je lepšie ho miešať vareškou.
  6. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu. Po vykysnutí, ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku, vytvarujeme bochník a vložíme do múkou vysypanej ošatky.
  7. Prikryjeme a opäť necháme kysnúť cca 1 hodinu.
  8. Chlieb vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 220 °C (rúru vyhrejeme na 240 °C s plechom na spodku, po vložení plechu s chlebom teplotu stiahneme na 220 °C, na spodný plech vylejeme hrnček studenej vody a rýchlo zavrieme).
  9. Pečieme cca 40 - 50 minút.

Vločkový pivný chlieb

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>