FotoRecept | Plnený kel & Chou farçi

Zdieľajte recept

FotoRecept | Plnený kel & Chou farçi

By 28. október 2015

Na nedeľný obed máme radi poriadne jedlo, ideálne nejaké mäsko, dobrý vývar. Na záver by nemalo chýbať niečo sladké.

Plnený kel ma zaujal na prvý pohľad. Milujeme plnenú kapustu - o tom by som mohla básniť. Avšak plnený kel som nikdy nerobila. Pravda je, že kel pripravujem aj ako prívarok alebo polievku a chutí nám všetkým. Dokonca aj deti si pochutnajú :)

Kapustné listy a alebo kelové sa plnia v rôznych krajinách na rôzne spôsoby. Niekde sa do plnky pridávajú krúpy a niekde ryža. Keď pripravujem kapustu - pridávam ryžu, tak ako to robí moja mama alebo stará mama. Tento krát som mäsovú plnku doplnila krúpami, ktoré som pred tým uvarila.

Pripravovala som to celé v liatinovom hrnci - skvelý na pečenie aj zapekanie. Vo francúzsku sa liatinový hrniec používa často, práve pri príprave takýchto receptov. Jediné čo odporúčam je dobre si hrniec vytrieť maslom. Liatina tak ako francúzi alebo aj ja, milujú maslo :)

 





FotoRecept | Plnený kel


x

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do veľkého hrnca dajte variť osolenú vodu.
  2. Kel rozdeľte na listy, stred povykrajujte. Listy varte vo vriacej vode cca 8 min. Potom vyberte a dajte vychladiť.
  3. Uvarte si krúpy.
  4. Oba druhy mäsa si pomeľte.FotoRecept | Plnený kel
  5. Vo väčšsom hrnci na oleji osmažte cibuľku a cesnak.
  6. Potom pridajte mrkvu a nakoniec mäso. Osoľte a okreňte.
  7. Nechajte dusiť približne 15 minút, kým mäso zhnedne.
  8. Nakoniec pridajte paradajky a chvíľku povarte.

    FotoRecept | Plnený kel

  9. Odstavte a pridajte krúpy a bylinky.
  10. Liatinový hrniec si poriadne vymažte maslom.
  11. Začnite ukladať listy, najväčší dajte na spodok. Listy dajte aj na bočné steny hrnca.

    FotoRecept | Plnený kel

    FotoRecept | Plnený kel

  12. Naplňte mäsovou zmesou do polovice, položte vrstvu listov a opäť plnku.

    FotoRecept | Plnený kel

    FotoRecept | Plnený kel

  13. Na koniec uzavrite pomocou listov.

    FotoRecept | Plnený kel

  14. Dajte do vyhriatej rúryna 180°C. Pečte asi hodinku.
  15. Hotové preklopte na väčší tanier alebo misu - dajte pozor je tam šťava, tak aby ste ju nemali všade ako ja :)

 

FotoRecept | Plnený kel

V súčastnosti žijem v Prahe s manželom, a troma deťmi. Rodina, domácnosť, varenie a pečenie je moja láska a hobby. Rada tvorím, vymýšlam a inštalujem rozne kompozície z jedla a kvetov. Inšpiráciu beriem z prírody ale aj od mnohý inšpiratívnych ľudí, z kníh a života všeobecne ... Dúfam že aj ja vás inšpirujem a nájdete tu, alebo na mojom blogu niečo pozitívne a inšpiratívne.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>