NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Félixová tekvicová polievka
Félixová tekvicová polievka
Recept Félixová tekvicová polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   12.10.2015

Félixová tekvicová polievka

Juj, to vám je ale dobrota, nedá sa to ani opísať. Musí vám stačiť, že po dovarení som zjedla dva taniere pred desiatou hodinou dopoludnia :)

Suroviny
500 g
tekvica hokaido
olej
2 ks
cibuľa
1 KL (môže byť aj kari korenie)
kukurma
1 pohár (sladké dezertné alebo biele portské)
víno
200 ml (v krajnom prípade bujón)
vývar
1 kelímok
sladká smotana
kokosové mlieko
1 KL
dijonská horčica
1 KL
med
soľ
čierne korenie
paprika
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji speníme 2 nakrájane cibule, necháme mierne skaramelizovať
  2. Pridáme a orestujeme (na kocky) nakrájanú tekvicu so šupkou.
  3. Pridáme kurkumu (v recepte je hlavne kvôli farbe, nie chuti.
  4. Podlejeme vínom a necháme ho chvíľu odpariť.
  5. Zalejeme vývarom, smotanou a kokosovým mliekom, necháme 20-30 minút povariť.
  6. Pridáme dijónsku horčicu a med.
  7. Rozmixujeme ponorným mixérom (môžeme aj prepasírovať cez sitko, nie je to potrebné).
  8. Podľa hustoty zriedime mliekom alebo vodou a necháme prevariť.
  9. Podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením a paprikou
Dodávam len, že som nezohnala portské vínko, tak som dala Tokajské sweet. A tiež u nás nebola tekvica Hokaido, ale som použila maslovú tekvicu. Smotanu som pridala až na samý záver, keď už bola polievka rozmixovaná, na krátke prebublanie Vznikol delikatesný krém. Jedna báseň!  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár