Félixová tekvicová polievka

Zdieľajte recept

Félixová tekvicová polievka

By 12. október 2015

Juj, to vám je ale dobrota, nedá sa to ani opísať. Musí vám stačiť, že po dovarení som zjedla dva taniere pred desiatou hodinou dopoludnia :)

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Na oleji speníme 2 nakrájane cibule, necháme mierne skaramelizovať
  2. Pridáme a orestujeme (na kocky) nakrájanú tekvicu so šupkou.
  3. Pridáme kurkumu (v recepte je hlavne kvôli farbe, nie chuti.
  4. Podlejeme vínom a necháme ho chvíľu odpariť.
  5. Zalejeme vývarom, smotanou a kokosovým mliekom, necháme 20-30 minút povariť.
  6. Pridáme dijónsku horčicu a med.
  7. Rozmixujeme ponorným mixérom (môžeme aj prepasírovať cez sitko, nie je to potrebné).
  8. Podľa hustoty zriedime mliekom alebo vodou a necháme prevariť.
  9. Podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením a paprikou

Dodávam len, že som nezohnala portské vínko, tak som dala Tokajské sweet.
A tiež u nás nebola tekvica Hokaido, ale som použila maslovú tekvicu.
Smotanu som pridala až na samý záver, keď už bola polievka rozmixovaná, na krátke prebublanie
Vznikol delikatesný krém. Jedna báseň!

 

Félixová tekvicová polievka

Blog Na háji je miestom, kde zdieľam svoje nadšenie pre dobré jedlo, fotografiu, nevšednosť všedných okamihov. Dobré jedlo, to sú pre nás dary zeme, plody dopestované v záhradke, na poli, na strome, na farme. Tu niekde za rohom. S láskou a úctou k prírode a jej zákonitostiam. Rada trávim voľný čas fotografovaním, blogovaním, pinterestovaním, starostlivosťou o vlastnú záhradku, hostením našich početných návštev.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>