FotoRecept | Šalát s karamelizovanými hruškami a šošovicou

Zdieľajte recept

FotoRecept | Šalát s karamelizovanými hruškami a šošovicou

By 21. september 2015

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Hrušku ošúpte, zbavte jadrovníka a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Takto pripravenú hrušku dajte do panvice, kde si necháte rozohriať olivový olej.
  3. Na hrušku nalejte agáve sirup a balsamico a opatrne premiešajte. Panvicu priklopte pokrievkou a nechajte dusiť hrušku  30 minút.

    FotoRecept | Šalát s karamelizovanými hruškami a šošovicou

    Približne každých 10 minút kontrolujte, či je v panvici dosť tekutiny. Ak nie je, pridajte 1 polievkovú lyžicu vody. Zároveň hrušku zakaždým opatrne premiešajte.

    FotoRecept | Šalát s karamelizovanými hruškami a šošovicou

  4. Teraz rajčiny. Rúru si nechajte rozohriať na 160 °C.
  5. Rajčiny dajte na plech vystlaný alobalom, pokropte troškou olivového oleja, osolte a okoreňte a nechajte piecť cca 15-20 minút tak, aby rajčiny zmäkli a začali im praskať šupky.
  6. Teraz môžete prejsť k vrstveniu šalátu. Najskôr umytá rukola a citrónová šťava, potom pokrájaná mladá cibuľka, červená šošovica, pokrájané skaramelizované hrušky, rajčiny a orechy.

    FotoRecept | Šalát s karamelizovanými hruškami a šošovicou

    FotoRecept | Šalát s karamelizovanými hruškami a šošovicou
    FotoRecept | Šalát s karamelizovanými hruškami a šošovicou

  7. Šalát som podávala na studeno s pomaly pečeným kuraťom.

 

FotoRecept | Šalát s karamelizovanými hruškami a šošovicou

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>