Fotorecept| Rajčiaková šťava

Zdieľajte recept

Fotorecept| Rajčiaková šťava

By 27. september 2015

Kto má bohatú úrodu rajčín, určite skúša a vymýšľa, ako ich spracovať. Každá máme svoj osvedčený recept na rôzne dobroty, ale je dobré, keď si ho môžeme porovnať s iným. Ja už roky robím drvené paradajky a paradajkovú šťavu. Nahliadnite, ako ju robím ja :)

 

Postup prípravy

  1. Rajčiny nakrájam, pridám vňaťky, podlejem kalíškom vody a uvarím takmer na kašu.


    Rajčiaková šťava 1

  2. Všetko dôkladne rozmixujem.

    Rajčiaková šťava 2

  3. Prepasírujem.

    Rajčiaková šťava 3

  4. Čistú, hladkú šťavu potom ochutím soľou a čerstvo mletým korením.

    Rajčiaková šťava 4

  5. Ponalievam do pohárov a zasterilizujem.

V zime používame na prípravu "krvavej Mary", spolu s pohárom drvených rajčín na výbornú polievku alebo len tak, na pitie buď samotné, alebo zriedené minerálkou.

 

 

Rajčiaková šťava

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>