FotoRecept | Bleskový ríbezľový koláč

Zdieľajte recept

FotoRecept | Bleskový ríbezľový koláč

By 11. september 2015

Asi všetci by sme chceli v lete tráviť čo najviac času vonku, pri vode, v prírode, v lese, na prechádzke a čo najmenej v kuchyni. Ale je to práve leto ktoré nám poskytuje veľké množstvo čerstvých surovín tak typických pre toto ročné obdobie, že by bola škoda v tej kuchyni aspoň chvíľku nepobudnúť.

Dozrieva hlavne ovocie i keď ani pohľad do zeleninových záhonov nie je bez odmeny. Niekedy je ťažké si vybrať čo pripraviť, navariť, upiecť. Ktoré ovocie si vybrať. Čo zavariť, čo zamraziť čo zjesť len tak zo stromu, z kríku. Tak to v lete má byť. Zúžitkovať všetky plody a dobroty čo dopestujeme, alebo kúpime, tak ako ja :)

Ale dnes našťastie je na trhoch, farmárskych výber naozaj uspokojivý. Ja tie sobotné rána milujem. Vyberám a premietam čo by som mohla z tých dobrot pripravovať, každý deň, celý týždeň. A občas skončím na trhu aj cez týždeň :)

Tentokrát tu mám bleskový recept na letný koláč. Je z kategórie, hrnčekových rsp. lyžičkových v tomto príprade. Ale myslím si, že v tomto rýchlom čase, keď je tak krásne je lepšie byť v kuchyni čo najmenej. Niečo rýchlo upiecť a potom von, jesť to na záhradke, na pikniku alebo výlete. A tento koláčik je naozaj šup-šup :)

Zvolila som ríbezle. Je práve ich sezóna a keď nevaríte výborný lekvár ktorý sa zíde na vianočné pečenie, sú ideálne do rýchlych koláčikov, bublanín a pod.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Cesto začnite pripravovať múkou zmiešanou s práškom do pečiva, do nej pridávajte vlhké ingrediencie.

    FotoRecept | Bleskový ríbezľový koláč

  2. Hotové cesto vylejte na plech, rovnomerne rozotrite a posypte ríbezľami. Navrch si pripravte posýpku.
  3. Plech si vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.

    FotoRecept | Bleskový ríbezľový koláč

  4. Na posýpku si rada pripravujem mleté ovesné vločky ktoré dodajú zaujímavú príchuť a niečo zdravé do každého receptu :)

    FotoRecept | Bleskový ríbezľový koláč

    FotoRecept | Bleskový ríbezľový koláč

    Meliem ich v klasickom mlynčeku na kávu, ten používam aj na mletie maku :)

  5. Hotový koláč dajte piecť do rúry vyhriatej na 180°C na cca 45 min, záleží od rúry .

 

FotoRecept | Bleskový ríbezľový koláč

V súčastnosti žijem v Prahe s manželom, a troma deťmi. Rodina, domácnosť, varenie a pečenie je moja láska a hobby. Rada tvorím, vymýšlam a inštalujem rozne kompozície z jedla a kvetov. Inšpiráciu beriem z prírody ale aj od mnohý inšpiratívnych ľudí, z kníh a života všeobecne ... Dúfam že aj ja vás inšpirujem a nájdete tu, alebo na mojom blogu niečo pozitívne a inšpiratívne.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>