FotoRecept | Zemiakové pagáče

Zdieľajte recept

FotoRecept | Zemiakové pagáče

By 20. august 2015

Tieto úžasné zemiakové pagáčiky nám ponúkla moja teta, keď sme v rámci dovolenky na Slovensku absolvovali aj návštevy u príbuzných. Pagáčiky sú veľmi chutné a hlavne sú mäkké aj na druhý deň.

Samozrejme, že som si vypýtala recept a s radosťou sa oň podelím aj s vami. Neváhajte a vyskúšajte. Zaručene si na pagáčikoch pochutnáte aj vy.

 








Ingrediencie

Postup prípravy

  1. 150 ml mliekoa zohrejeme s cukrom a pridáme droždie. Necháme nakysnúť.
  2. Múku preosieme a pridáme soľ, prášok do pečiva, nakysnuté dorždie a spracujeme na cesto.
  3. Postupne pridávame zbytok zohriateho mlieka.
    Mlieko má byť teplé ale nie horúce, aby sme nezaparili droždie - inak by nám cesto nevykyslo.

    FotoRecept | Zemiakové pagáče

  4. Nakoniec pridáme olej a dobre zapracujeme do cesta.

    FotoRecept | Zemiakové pagáče

  5. Cesto rozvaľkáme na plát a nastrúhame naň 1/2 v šupke uvarených a očistených zemiakov, 1/2 masla (60 g).

    FotoRecept | Zemiakové pagáče

    Maslo je dobré pred použitím dať do mrazničky - lepšie sa strúha.
    Strúhame na jemnom strúhadle (na mrkvu).

  6. Cesto preložíme  (viď. foto) a necháme nakysnúť na doske približne 15 - 20 minút.

    FotoRecept | Zemiakové pagáče

  7. Postup opakujeme - Cesto rozvaľkáme, nastrúhame zemiaky, maslo, preložíme a necháme nakysnúť.
  8. Nakysnuté cesto rozvaľkáme približne na hrúbku 1 cm a vykrajovátkom na pgáče vykrajujeme pagáčiky.

    FotoRecept | Zemiakové pagáče

  9. Ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme podkysnúť a potrieme rozšľahaným žĺtkom.

    FotoRecept | Zemiakové pagáče
    Žĺtko je možné trochu rozriediť kvapkou oleja alebo mlieka.Pagáčiky potierame tesne pred vložením do rúry.

    FotoRecept | Zemiakové pagáče

  10. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 minút.

 

FotoRecept | Zemiakové pagáče

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Jedna odpoveď pre FotoRecept | Zemiakové pagáče

  1. jozef

    som už starši chlap ale vaše recepty sa my pačia a rad si ich vyskušam dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>