NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso FotoRecept | Bravčová panenka s petržlenovým pyré
FotoRecept | Bravčová panenka s petržlenovým pyré
FotoRecept | Bravčová panenka s petržlenovým pyré
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   24.8.2015

FotoRecept | Bravčová panenka s petržlenovým pyré

Inšpirovala ma relácia "Kluci v akci" českej televízie. Snažili sa spojiť mak s bravčovou panenkou. Bola som zvedavá na výslednú chuť. Panenka spolu s plnkou chutila skvele. Nabudúce asi vynechám obaľovanie v maku. Alebo aspoň maku dám menej - panenku nechám zatiahnuť a šupnem do rúry. A z výpeku urobím mátovú omáčku.

Suroviny
800 g
bravčová panenka
200 g (sušené)
marhule
o veľkosti palca
zázvor
chilli paprička
1 zväzok (čerstvá)
mäta
40 g
hnedý cukor
1 ks
citrón
50 g (celý, nemletý)
mak
olivový olej
30 g
maslo
soľ

Petržlenové pyré:

250 g
petržlen
400 g
zemiaky
maslo
smotana
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
Najskôr si všetko pripravíme:
  1. Nadrobno nakrájame sušené marhule, chili, zázvor, nasekáme mätu, očistíme zemiaky a petržlen.
  2. Petržlen spolu so zemiakmi nakrájame a v slanej vode uvaríme do mäkka.
  3. Na troche oleja orestujeme nakrájané marhule, zázvor, chili, mätu.
  4. Zasypeme cukrom, orestujeme, zastrekneme citrónom, dochutíme soľou, zamiešame  a odstavíme.
  5. Panenku odblaníme, veľkým ostrým nožom urobíme do nej dieru.
  6. Naplníme plnkou, obalíme v maku.
  7. V pekáčiku necháme zo všetkých strán panenku zatiahnuť.
  8. Pridáme maslo,  vložíme do rúry a pečieme do rúžova - cca  40 min. na 200 °C.
  9. Počas pečenia sa nám dovaria zemiaky, scedíme ich, popučíme spolu s maslom a smotanou a dobre vyšľaháme na hladké pyré.
  10. Upečené mäso nakrájame na plátky a servírujeme.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár