Fotorecept| Terina vhodná aj pre vegetariánov

Zdieľajte recept

Fotorecept| Terina vhodná aj pre vegetariánov

By 15. máj 2015

Túto terinu som nosila v hlave už veľmi dlho. No až teraz nadišiel čas k jej realizácii. Tá brokolica má akože predstavovať strom a tá mrkva akože kvietky :) Mala som ju uložiť bližšie k dnu stromu, aby to lepšie vyniklo. Nabudúce. Pre vegetariánov iba s kúskom chleba a pre nás mäsožravcov aj s kúskom šunky je celkom príjemnou zmenou počas veľkonočných sviatkov.

Rozpis je na formu 31x11x 6.5cm.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Uvaríme mrkvu.
  2. Ochladíme a ošúpeme ju.
  3. Porežeme na tenké pásiky. Môžeme použiť aj baby mrkvu z konzervy, ušetráme si čas na prípravu mrkvy.
  4. Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme do osolenej vody na 2-3 minúty povariť.
  5. Skúsime stonku ak je zmäknutá (brokolica nesmie byť rozvarená), vyberieme do studenej vody. Brokolica schladená v studenej vode si zachová peknú zelenú farbu.
  6. Necháme dobre odkvapkať na sitku.
  7. Nožičky zrežeme na rovnakú dĺžku.
  8. Želatínové plátky namočíme v studenej vode a necháme ich postáť, kým nezmäknú.
  9. Tvaroh ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.
  10. Pridáme jogurt, do tuha vyšľahanú šľahačkovú smotanu (150 ml) , ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  11. Zmäknuté želatínové plátky vyžmýkame a zalejeme 50 ml šľahačkovej smotany.
  12. Na miernom ohni zahrejeme (nesmie sa variť!) a miešame, kým sa želatína rozpustí.
  13. Odoberieme asi 2 PL z tvarohovej zmesy a zamiešame s ropustenou želatínou.
  14. Potom to vmiešame do tvarohovo-smotanovej zmesi a dobre prešľaháme, aby sa želatína dostala rovnomerne do celej tvarohovo-smotanovej zmesi.
  15. Formu na biskupský chlebík vystelieme potravinárskou fóliou.
  16. Na dno uložíme asi 4 PL tvarohovo-smotanovej zmesi a rozotrieme ich na dno formy.
  17. Uložíme ružičky brokolice dolu hlavou.Terina vhodná aj pre vegetariánov 3
    Terina vhodná aj pre vegetariánov 4
  18. Prikryjeme ďalšou vrstvou tvarohovo-smotanovej zmesi (po končeky stopky na brokolici).
  19. Potom uložíme vedľa stoniek po celej dĺžke formy mrkvu a dáme poslednú tvarohovo-smotanovú vrstvu.Terina vhodná aj pre vegetariánov 5
  20. Uložíme plátky chleba a zakryjeme fóliou.Terina vhodná aj pre vegetariánov 6
  21. Uložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc.Terina vhodná aj pre vegetariánov 2

 

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>