Bazový med s včelím peľom

Zdieľajte recept

Bazový med s včelím peľom

By 26. máj 2015

Je pravda, že domáci med, alebo zahustený cukrový roztok, na rozdiel od včelieho medu, obsahuje najmä sacharózu, samozrejme, záleží to od použitého cukru (kľudne môžete skombinovať s trstinovým alebo hroznovým cukrom, čím získa určitý podiel glukózy). Aj preto som ho vylepšil pridaním včelieho peľu, čím získal bielkoviny, tuky, sacharidy, aminokyseliny, vitamíny A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, draslík, kremík, vápnik, fosfor, síru, horčík, železo, jód, zinok, mangán a kyselinu pantoténovú ale hlavne veľmi výraznú arómu. A tým poslúži ako náhrada medu. Samozrejme, ako pri mede a pri každom druhu sladidla aj tu platí, všetko s mierou.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Odstopkované a odchrobáčikované bazové kvety v 1,5 litri vody a odstavíme na 24 hodín.
  2. Na druhý deň nálev scedíme, pridáme kryštálový cukor, kyselinu citrónovú a pomaly varíme 1,5 hodiny až kým med zhustne.
  3. Ešte horúci med naplníme do malých pohárikov
  4. Pridáme kávovú lyžičku sušeného včelieho peľu a uzatvoríme viečkom.

 

Bazový med s včelím peľom

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>