NajRecept.sk Tipy a triky Video | Ako budeme variť v inteligentnej kuchyni o 25 rokov?
Video | Ako budeme variť v inteligentnej kuchyni o 25 rokov?
Recept Video | Ako budeme variť v inteligentnej kuchyni o 25 rokov?
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   21.4.2015

Video | Ako budeme variť v inteligentnej kuchyni o 25 rokov?

Video | Ako budeme variť v inteligentnej kuchyni o 25 rokov?

V posledných rokoch sa do kuchynských priestorov dostáva čoraz viac inteligentných spotrebičov. Kuchynské spotrebiče už v dnešenej dobe začínajú obsahovať možnosť ovládania pomocou mobilného zariadenia cez wifi.

Príkladom je varná kanvica iKettle, ktorú môžete jednoducho ovládať prostredníctvom mobilu. Ponúka možnosť nastavenia one-touch, prebudenia Wake a tiež privítanie doma s otázkou či si kanvicu prajete zapnúť.

Pozrite si video ako táto kanvica funguje. Dostupná je už aj v slovenských e-shopoch za priemernú cenu 149 €

  Varenie s on-line receptami?

Súčasná doba nám tiež ponúka možnosť nezapĺňať poličky rôznymi kuchárskymi knihami, keď kvalitné recepty na varenie či pečenie nájdeme na internete. Do kuchyne ich môžeme dostať napríklad pomocou tabletu. Ten môžete zabudovať napríklad priamo do kuchynskej linky pomocou stojana alebo ho postaviť kamkoľvek potrebujete.

Takýmto spôsobom máte vždy po ruke k dizpozícii neobmedzené množstvo receptov, rád a informácii.

  Ako môže vyzerať kuchyňa budúcnosti?

Pre spoločnosť IKEA by kuchyňa v budúcnosti nemala mať iba inteligentné spotrebiče - malo by to byť jedno logicky fungujúce centrum pre celú rodinu. IKEA počas Design Week v Miláne predstavila koncept Kitchen 2025 - Table For Living. Na výstave v Navigli, ukázali ako môžete pomocou interakcie kombinovať vhodné suroviny a ľahko si poradiť pri varení. Tento koncept tiež zahŕňa užitočné doplnky ako ušetriť pri varení čas aj suroviny. Stôl zahŕňa kamerový projektor, ktorý vám ukáže recepty na povrchu pracovnej dosky a rozozná suroviny. Týmto vám ponúkne predstavu čo môžete uvariť s vašimi ingredianciami.

Stôl v sebe ukrýva indukčnú varnú dosku, takže nato aby ste pripravili večeru vám bude postačovať jeden stôl a nebudete musieť pobehovať po celej kuchyni.

V súčasnosti je tento stôl skôr víziou, na to či bude dostupný aj v našich predajniach si budeme musieť počkať. Z nášho pohľadu by sme však takýto inteligentný stôl určite uvítali. Snáď sa niečoho podobného dočkáme v čo najbližšom období.

Pozrite si názorné videá, ktoré ukazujú, ako by mala táto skvelá kuchynská pomôcka fungovať už o 10 rokov:

https://player.vimeo.com/video/120461844     Zdroj: Concept Kitchen 2025, Heureka.sk, Engadget.com
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár