Fotorecept| Kakaový perník s cuketou

Zdieľajte recept

Kakaový perník s cuketou

By 28. apríl 2015

Týmto zeleninovým koláčom začínam úplne prepadať. Najskôr som začala zľahka- mrkvou. Tie mi prídu najviac autentické a "vhodné" teraz na jar a Veľkú Noc. Jednu tortu pre vás aj chystám.
Pozerala som aj na koláče s červenou repou, ale keď ja mám proste blok ešte zo škôlky. Minule som sa s nechuťou voči tejto určite zdravej a pre ostatných aj chutnej zelenine postavila čelom, že ju idem zjesť a vychutnať si ju, ale proste som to nedala.
Nakoniec mi ostala do koláča cuketa a s ňou je to paráda. Napríklad aj v takejto podobe. "Šetrila" som si cuketu pôvodne na gril, ale potom som našla na webe tento recept, a moje zámery s ňou boli jasné. Ak sa preto chcete v kuchyni trochu odviazať, vyskúšajte. V konečnom dôsledku rozdiel s klasickým perníkom ani nezbadáte.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Celé vajíčka som vyšľahala s cukrom do peny, pridala som olej a vanilkovú esenciu.Kakaový perník s cuketou1
    Kakaový perník s cuketou2
  2. V jednej miske som zmiešala dokopy obe múky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a kakao. Kakaový perník s cuketou3
  3. Sypkú zmes som riadne premiešala a striedavo som pridávala do vajíčkového základu- pár lyžíc sypkej zmesi a pár lyžíc nastrúhanej cukety.
  4. Nakoniec som pridala posekané orechy.Kakaový perník s cuketou4
  5. Cesto som vyliala na vymastený plech a pri 175 stupňoch som nechala piecť 25 minút. Kakaový perník s cuketou6
    Kakaový perník s cuketou5
  6. Ešte teplý koláč som natrela ríbezľovým džemom a nechala som koláč úplne vychladnúť.Kakaový perník s cuketou7
  7. Vo vodnom kúpeli (hrniec s vriacou vodou, na ktorom je položená ohňuvzdorná miska, ktorá sa nedotýka vriacej vody) som nechala rozpustiť čokoládu a po lyžičkách som pridávala sladkú smotanu a spolu som miešala, kým sa obe zmesi nespojili do hladkej polevy.
  8. Polevu som vyliala na koláč a nechala ju vychladnúť.Kakaový perník s cuketou8

Koláč som nechala úplne stuhnúť a krájala som nožom namočeným v teplej vode, aby som zbytočne neporušila polevu. I keď v prípade kombinácie čokoláda+smotana krásne drží.

Kakaový perník s cuketou

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>