Cesnakové trojuholníky

Zdieľajte recept

Cesnakové trojuholníky

By 15. apríl 2015



Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Vypracujeme cesto zmiešaním múky, soli, oleja a kvásku (môžeme do cesta pridať sáčok sušeného cesnaku a trochu korenia).
  2. Necháme vykysnúť, po vykysnutí rozdelíme cesto na šesť rovnakých bochníkov a necháme ich pod utierkou ešte 20 min oddychovať.

    Cesnakové trojuholníky

    Cesnakové trojuholníky

  3. Potom bochník rozvaľkáme na hrúbku 3 mm,do tvaru obdĺžnika (prípadné krivé okraje orežeme nožom).
  4. Na takto pripravený obdĺžnik natrieme plnku.

Plnka

  1. Plnku tvorí Hera, cesnak a soľ (plnku si vopred rozdelíme tiež na šesť častí,aby vyšla rovnako na každý bochník).

    Cesnakové trojuholníky

  2. Natreté cesto zrolujeme do rolády, roládu stlačíme z vrchu rovnomerne po celej dĺžke,aby bola z profilu oválna.
  3. Potom nožom krájame trojuholníky a každý trojuholník stlačíme prstami na rezanom boku, aby sa plnka udržala vo vnútri.
  4. Kladieme na plech, povrch natrieme vajcom a môžeme posypať kmínom či sezamom. Ja som natrela len vodou, aby sa sezam nalepil. Piekla som na 180 °C a cca 15 minút. Ale každý podľa svojej rúry. Môžeme pridať aj diétnu salámu.

Cesnakové trojuholníky

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>