Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?

Zdieľajte recept

Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?

Tento jednoduchý a veľmi chutný spôsob ako upiecť lososa v rúre si zamilujete. Je to skôr dobrý návod ako recept. Odteraz budete vždy vedieť  čo s lososom a nebudete váhať ako ho pripraviť na slávnostný alebo sviatočný obed s rodinou.

Kľúčom k dobre pripravenému lososovi je veľmi to nekombinovať. Poznáte to, občas sa človek snaží tak veľmi spojiť rôzne chute, až z toho nakoniec vznikne niečo, čo sa chuťovo nedá pomenovať. Vtedy by ste si radšej kúpili novú porciu a pripravili dané jedlo úplne jednoducho. Veď ako sa hovorí ,,v jednoduchosti je krása” a to sa dá povedať aj o príprave lososa.

Základnými surovinami sú samozrejme okrem lososa soľ, bylinky, korenie a kvalitný olivový olej.

Takýmto spôsobom rýchlo upečiete aj hrubé filety, takže zbohom odbiehaniu a dlhému vyčkávaniu pri sporáku.

Lososa s hrúbkou 1,5 cm upečiete za 4 – 6 minút. Niektoré filety sú v strede hrubšie ako po krajoch, môže sa teda stať, že lososa bude potrebné piecť približne 8 minút. Dôkladne ho však kontrolujte počas pečenia, aby sa vám losos nepripiekol.

Kedy je losos hotový? 

Keď sa začne ryba jemne oddeľovať po jemnom pichnutí vidličkou a jeho mäso má matnú tmavo ružovú farbu.

A lososa príjemne dochutiť?

Po upečení posypte lososa čerstvými bylinkami a pokvapkajte citŕonovou šťavou. V prípade, že máte chuť dodať upečenému lososovi exkluzívny šmrnc, podávajte ho s bazalkovým pestom alebo s talianskou gremolatou.
Gremolatu pripravíte zmiešaním nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, nastrúhanej kôry z jedného citróna a jedným roztlačeným strúčikom cesnaku.

A aká je vaša obľúbená metóda prípravy lososa?

Postup prípravy lososa

  1. Rúru predhrejeme na teplotu 220 °C. Dno pekáča alebo plechu na pečenie vyložíme alobalom.
  2. Filety lososa osušíme papierovou utierkou.Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?
  3. Filety polejeme trochou olivového oleja a votrieme rukami.Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?
  4. Posypeme trochou soli a korenia.Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?
  5. Lososa uložíme na plech kožou nadol a vložíme piecť do rúry.Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?
  6. Doba pečenia závisí od hrúbky filety lososa. Losos sa v pečie v priemere 4 – 6 minút, upečený bude vtedy, keď sa vám po zapichnutí vidličky bude mäso jemne oddeľovať.

Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?

Zdroj:ww.thekitchn.com

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

2 odpovedí na Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?

  1. lilis

    Takeho skveleho lososa je skoda pokazit alobalom,treba pouzivat papier na pecenie

    • Katka

      Skvelý nápad, určite môžete použiť aj papier na pečenie. Ja ho napríklad používam aj pri pečených zemiakoch, zatiaľ sa mi ani raz nepripiekli

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>