Pstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou

Zdieľajte recept

Pstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou

By 26. marec 2015

Toto je také dobré, že milovníci rýb musia toto jedlo povinne vyskúšať! Raz sme pozerali v TV Jamieho Olivera ako pripravoval rôzne rybie špeciality a dary mora. Tento recept nás zaujal práve svojou rýchlou a nenáročnou prípravou. Neviem, či som si všetko perfektne zapamätala, ale najdôležitejšie smotanovo-chrenovu omáčku v kombinácii s varenou cviklou áno. Je to neskutočná kombinácia chutí, ktorá posúva na prírodno pečené filety pstruha na vyšší level. Nám to veľmi, ale naozaj veľmi chutí. Na sobotu, keď varím väčšinou také rýchlovky, je tento recept priam stvorený. Som presvedčená, že aj vám táto jednoduchá a rýchla záležitosť poskytne nádherný kulinársky zážitok.
Recept je pre dve osoby.

 

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Najprv uvaríme baby zemiaky v šupke do polomäka.
  2. Filety umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme v papierovej utierke.
  3. Na panvici rozpálime 2 PL oleja a filety osolíme z oboch strán.
  4. Posypeme mletým čiernym korením iba z tej strany bez kože.
  5. Položíme filety na rozpálenú panvicu kožou dolu a opekáme asi dve minúty.
  6. Potom otočíme filety a 1-2 minúty opekáme.
  7. Opekanie dokončíme obrátenou filetou kožou dolu cca 1-2 minúty, aby bola koža prepečená, chrumkavá.
  8. Vyberieme a udržiavame v teple.
  9. Uvarené zemiaky rozrežeme pozdĺžne na polovicu a opečieme na tej istej panvici ako sme opekali filety.
  10. Do smotany pridáme krémový chren a dobre vymiešame.
  11. Ochutnáme, ak treba môžeme dochutiť štipkou soli a pár kvapkami citrónovej šťavy (ja som nedochucovala).
  12. Cviklu narežeme do kríža, mierne posypeme morskou soľou, pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.
  13. Na tanier uložíme rybu (ja som prekrojila a vrstvila jednu polovicu kožou dolu a druhou polovicou kožou hore) zemiaky a nabok dáme ochutenú cviklu.
  14. Vrch polejeme smotanovo-chrenovou omáčkou a môžeme jemne posypať žeruchou.

Prajem Vám dobrú chuť!

Pstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou 2
Pstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou 1

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>