NajRecept.sk Ryby a morské plody Pstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou
Pstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou
Recept Pstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   26.3.2015

Pstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou

Toto je také dobré, že milovníci rýb musia toto jedlo povinne vyskúšať! Raz sme pozerali v TV Jamieho Olivera ako pripravoval rôzne rybie špeciality a dary mora. Tento recept nás zaujal práve svojou rýchlou a nenáročnou prípravou. Neviem, či som si všetko perfektne zapamätala, ale najdôležitejšie smotanovo-chrenovu omáčku v kombinácii s varenou cviklou áno. Je to neskutočná kombinácia chutí, ktorá posúva na prírodno pečené filety pstruha na vyšší level. Nám to veľmi, ale naozaj veľmi chutí. Na sobotu, keď varím väčšinou také rýchlovky, je tento recept priam stvorený. Som presvedčená, že aj vám táto jednoduchá a rýchla záležitosť poskytne nádherný kulinársky zážitok. Recept je pre dve osoby.

Suroviny
2 ks (očistené, vykostené zo pstruha)
filety
soľ
mleté čierne korenie
2 PL
olej
4 PL (u mňa creme fraiche)
smotana
2-3 ČL (už rozrobený chren vo fľaštičke)
krémový chren
2 menšie hlávky (očistená, kúpila som už hotovú, uvarenú, ošúpanú cviklu)
cvikla
balzamikový ocot
olivový olej
morská soľ

Na ozdobu:

(pár lístkov)
žerucha
ako príloha (alebo iba krajec chleba)
zemiaky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv uvaríme baby zemiaky v šupke do polomäka.
  2. Filety umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme v papierovej utierke.
  3. Na panvici rozpálime 2 PL oleja a filety osolíme z oboch strán.
  4. Posypeme mletým čiernym korením iba z tej strany bez kože.
  5. Položíme filety na rozpálenú panvicu kožou dolu a opekáme asi dve minúty.
  6. Potom otočíme filety a 1-2 minúty opekáme.
  7. Opekanie dokončíme obrátenou filetou kožou dolu cca 1-2 minúty, aby bola koža prepečená, chrumkavá.
  8. Vyberieme a udržiavame v teple.
  9. Uvarené zemiaky rozrežeme pozdĺžne na polovicu a opečieme na tej istej panvici ako sme opekali filety.
  10. Do smotany pridáme krémový chren a dobre vymiešame.
  11. Ochutnáme, ak treba môžeme dochutiť štipkou soli a pár kvapkami citrónovej šťavy (ja som nedochucovala).
  12. Cviklu narežeme do kríža, mierne posypeme morskou soľou, pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.
  13. Na tanier uložíme rybu (ja som prekrojila a vrstvila jednu polovicu kožou dolu a druhou polovicou kožou hore) zemiaky a nabok dáme ochutenú cviklu.
  14. Vrch polejeme smotanovo-chrenovou omáčkou a môžeme jemne posypať žeruchou.
Prajem Vám dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár