Oranžová Tekvicová polievka

Zdieľajte recept

Oranžová Tekvicová polievka

By 27. marec 2015

Polievka sa hodí sa pre tekvicových začiatočníkov a tých, ktorým jej sladkastá chuť až tak veľmi nevyhovuje. Pokročilí jedinci môžu zemiakovú zložku úplne vynechať.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

Miery a váhy sú veľmi približné, každý si iste nájde tie svoje. Hokkaido netreba lúpať, muškátovú tekvicu áno.

  1. Vydlabeme vnútro a nakrájame na kocky, približne na rovnaké aj olúpané zemiaky.
  2. V hrnci zohrejeme maslo s olejom a kocky opečieme do zlatista, ale nesmú veľmi zhnednúť.
  3. Zalejeme vodou, osolíme a povaríme do zmäknutia, trvá to necelú polhodinku.
  4. Potom už len rozmixujeme, dochutíme oboma druhmi smotany a môžeme podávať.

U nás polievku podávame s miskou krutónov a fritovanými lístkami šalvie. Krutónky pečiem v rúre na 150°C, pokvapkané troškou oleja. Je to oveľa efektívnejšia (a diétnejšia) príprava, ako vyprážanie na panvici. Lístky šalvie naopak smažím v dostatočnej vrstve oleja kým sa z nich neodparí všetka voda a nezmenia sa na chrumkavé lupienky.

 

oranžová tekvicová polievka

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>