Fotorecept | Kokosová roláda

Zdieľajte recept

Fotorecept | Kokosová roláda

By 1. február 2015

Výborná kokosová roláda. Tá plnka je famózna. Všetci milovníci kokosových záležitostí by ju mali vyskúšať. Už dávno som nejedla takúto výbornú kokosovú plnku.

Roláda je jemná, možno až príliš. Pridané maslo do piškóty ju zjemňuje. Je veľmi krehká a pri stáčaní mi trochu praskla. Možno je to moja chyba, pretože pred stáčaním som mala odstrániť papier, no ja som roládu stáčala s papierom, keďže to tak vždy robím. Táto roláda má však veľmi jemnú štruktúru. Nevadí, je to len mala chybička krásy, ktorá na výslednom efekte nič nemení.

Odporúčam túto roládu určite vyskúšať.

Ingrediencie

Postup prípravy

Piškóta

  1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
  2. Postupne zašľahávame cukor. Pridáme žĺtka a prešľaháme.Fotorecept | Kokosová roláda
  3. Pridáme roztopené a vychladnuté maslo. Opäť prešľaháme.Fotorecept | Kokosová roláda
  4. Nakoniec už len ručne vmiešame preosiatu múku s kakaom.Fotorecept | Kokosová roláda
  5. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180 °C počas 10 - 12 minút.Fotorecept | Kokosová roláda
  6. Vyberieme z rúry, preklopíme na čistú utierku a opatrne stiahneme papier na pečenie.Fotorecept | Kokosová roláda
  7. Pomocou utierky zľahka zrolujeme roládu.
    Ja som tu urobila asi chybu, pretože som stáčala s papierom na pečenie. Vždy to tak robím. Keďže je táto piškóta veľmi jemná vďaka pridanému maslu, tak mi trochu praskla. Pri stáčaní som trochu prasknutie miesta pritlačila k sebe a zafixovala som potretím rolády džemom. Na chuti to rozhodne neubralo. Môžete však upiecť svoje odskúšané kakaové piškótové cesto.Fotorecept | Kokosová roláda

Kokosová plnka

  1. 350 ml mlieka dáme variť. Keď začína mlieko vrieť, vsypeme kokosovú múčku zmiešanú s cukrom a za stáleno miešania povaríme asi 10 minút.Fotorecept | Kokosová roláda
  2. Pridáme na kocky nakrájané maslo a miešame kým sa hmoty spoja.Fotorecept | Kokosová roláda
  3. V 150 ml studeného mlieka rozmiešame vanilkový puding (alebo Zlatý klas) a za stáleho miešania vlejeme do kokosovej masy.Fotorecept | Kokosová roláda
  4. Na miernom ohni povaríme do zhustnutia. Trvá to približne 5 minút. Krém necháme mierne ochladiť.Fotorecept | Kokosová roláda

    Fotorecept | Kokosová roláda

    Fotorecept | Kokosová roláda

Roláda

  1. Piškótu roztočíme a môžeme olúpať vrchnú kôrku - lepšie bude držať krém na piškóte.
  2. Už vlažný krém rovnomerne rozotrieme na piškótu a roládu opäť stočíme. Potrieme jemnou vrstvou džemu a polejeme čokoládovou polevou. Môžeme posypať kokosom.Fotorecept | Kokosová roláda

    Fotorecept | Kokosová roláda

  3. Dáme do chladničky zachladiť, pretože krém chladnutím tuhne.

 

Čokoládová poleva

  1. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a pridáme 1 KL oleja.
  2. Misku dáme nad paru a za stáleho miešania rozpustíme čokoládu na hladkú polevu. Miska sa NESMIE dotýkať vriacej vody. Čokoládu rozpúšťame len nad parou.

 

Fotorecept | Kokosová roláda

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

3 odpovedí na Fotorecept | Kokosová roláda

  1. Sienna

    Ide tam 80 g polohrubej muky.

  2. Sienna

    Uz som tuto roladu robila podla vasho receptu viac krat, ta plnka je uzasna.

    • Judita

      Receptík ma zaujal plnka vyzerá veľmi chutne a jedlo :) len sa mi zdá na jednu roládu priveľa tej plnky – netreba upiecť rolády dve ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>