NajRecept.sk Cestoviny Fotorecept | Hríbový Bourguignon
Fotorecept | Hríbový Bourguignon
Fotorecept | Hríbový Bourguignon
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   6.2.2015

Fotorecept | Hríbový Bourguignon

Tak toto patrí do mojej TOP 10 v tomto roku. Jasné, ako môžete vidieť z fotiek a postupu, spravila som menšiu chybu a miesto pridania malých cibuliek takmer na konci ako bolo napísané v recepte, som ich omylom pridala hneď na začiatku s hríbami. Avšak všetko bolo v poriadku. Uvádzam originál recept. A samozrejme miesto portobello hríbov som použila tie, ktoré sme malo v chladničke už 2 dni. Neviem ako sa nazývajú na Slovensku ale tu v Londýne ich môžte kúpiť pod ,,chestnut mushrooms". Toto jedlo musíte všetci povinne vyskúšať. Inak nie sme kamoši :)

Suroviny
2 PL
olivový olej
2 PL
maslo
900 g (ja som použila chestnut mushrooms, ktoré sme doma mali)
hríby
(nakrájaná nadrobno) 1/2
mrkva
(nakrájané nadrobno) 2 strúčiky
cesnak
1 pohár
červené víno
2 poháre
zeleninový vývar
2 PL
rajčinový pretlak
1 ČL (čerstvý alebo môžete použiť 1/2 ČL sušeného)
tymián
1 1/2 PL
hladká múka
10-15 ks (malá, môžete použiť aj šalotku)
cibuľa
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hrnci si rozpustíme 1PL masla s 1PL olejom a pridáme hríby.
  2. Dusíme pokiaľ nám stmavnú. Preložíme do misky.
  3. Do toho hrnca  (v ktorom sme dusili hríby) pridáme zvyšnú 1PL oleja,mrkvu,nakrájanú cibuľu, tymián a soľ.
  4. Dobre premiešame a smažíme na najnižšom ohni cca 10 minút.
  5. Pridáme cesnak a smažíme 1 min.
  6. Pridáme víno a zvýšime oheň na najvyššie.
  7. Necháme zredukovať o polovicu.
  8. Pridáme pretlak a vývar, hríby aj so šťavou a premiešame.
  9. Privedieme k varu a znížime oheň na najnižšie. Necháme bublať 20 minút.
  10. Pridáme malé cibuľky a necháme variť 5 minút.
  11. V miske si zmiešame múku s 1 PL masla. Pridáme do hrnca.
  12. Premiešame a necháme bublať 10 minút.
Papáme s cestovinou.                  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár